Ekstra Bladet

Mary, drop din hang til overdådig luksus!

-

Så er 2018 i fuld sving. De rige får ikke de lovede skattelett­elser, og de fattige får heller ikke noget. Sygehusene, folkeskole­rne, plejehjemm­ene, flygtninge­ne og børneinsti­tutionerne skal humpe videre på umenneskel­ige vilkår.

Alle os midt imellem skal holde skindet på naesen, så godt vi kan, og i øvrigt takke de mange, der trods urimelige arbejdsvil­kår gør alt, hvad de kan, i det offentlige nedslidte Danmark.

EN ANDEN GRUPPE

danskere, der lever under ganske andre forhold, er medlemmern­e af kongehuset. Og her er det, jeg synes, at kaeden er hoppet af.

Det gaelder i høj grad Mary og Frederiks måde at vaere forbillede på, for de er helt klart et forbillede på lige fod med rockmusike­re, sportsfolk og den slags.

Hvor ville det vaere smukt, hvis kronprinse­sse Mary, der helt åbenlyst styrer hele butikken, satte gang i en anden livsstil end den, hun praktisere­r i sin familie.

Hun lever mere som en Hollywood-stjerne end som en kongelig på overførsel­sindkomst.

DRONNING MARGRETHE

og hendes foraeldre har aldrig bevaeget sig på det vanvittige niveau, som Mary og hendes familie gør.

Jeg har som tusindvis andre danskere og udenlandsk­e turister besøgt det forholdsvi­s nye museum på Amalienbor­g. Her får man et fremragend­e blik ind bag murene hos isaer kong Frederik og dronning Ingrid.

Alt viser en langt større beskedenhe­d, som også praeger dronning Margrethes tilvaerels­e.

JEG HAR PÅ FORNEMMELS­EN,

at når en ung pige fra Tasmanien får prinsen på den hvide hest, så er det helt andre vaerdier, hun drømmer om.

Der dukkede for eksempel nogle billeder op fra familiens juleferie i Australien. Billeder, som bestemt ikke var taget af inviterede fotografer.

Den seks mand store familie plus den evige veninde Amber, der aldrig selv har fundet prinsen på den hvide hest, gik om bord på en lystyacht ca. ti gange større end det danske kongeskib – med fuld besaetning af kokke, tjenere, og hvad der ellers hører til.

BILLEDERNE VISTE

en hel overdådig luksus. Her tilbragte de det meste af ferien, inden de tog til det mere spartanske Tasmanien, hvor der blev holdt jul med Marys familie.

Frederik er ikke selv vokset op med det fuldstaend­igt sindssyge luksus-frås, og på billederne springer han hele tiden i havet fra en maerkelig, kaempe jern-tingest, der sad højt, højt oppe på en skibsmast.

SÅ ER DER EN ANDEN

ting, og det er prinsesse-kjolerne. Hvor i alverden gør hun af alt det kostbare tøj, når hun for det meste kun har det på en gang?

Er der mon en container på Amalienbor­g, hvor hun smider det ud?

Mary er den, der bestemmer, så hvor ville det vaere smukt, hvis hun som den rollemodel, hun også er, formåede at begrave sit luksusbeho­v.

Nåh, men vi andre marcherer videre og håber på, at vi ikke får brug for alt for meget offentlig hjaelp i det nye år.

 ?? FOTO: ALL OVER ?? Hvor ville det vaere smukt, hvis kronprinse­sse Mary, der helt åbenlyst styrer butikken, satte gang i en anden livsstil end den, hun praktisere­r i sin familie. Her er hun fotografer­et i Australien, hvor hele familien holdt juleferie. Blandt andet om...
FOTO: ALL OVER Hvor ville det vaere smukt, hvis kronprinse­sse Mary, der helt åbenlyst styrer butikken, satte gang i en anden livsstil end den, hun praktisere­r i sin familie. Her er hun fotografer­et i Australien, hvor hele familien holdt juleferie. Blandt andet om...
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark