Ekstra Bladet

Nygift tysker på krydstogts­kib: – Jeg undrede mig over ubåd

-

Foruden tiltalen for drab på Kim Wall er Peter Madsen tiltalt for at have sat andres liv på spil ved sin måde at have sejlet den hjemmebygg­ede ubåd på den skaebnesva­ngre aften og nat.

Ifølge anklageskr­iftet lå han blandt andet på krydstogts­kibet Aidabellas kurs mellem Københavns Havn og Middelgrun­dsfortet, så krydstogts­kibet måtte aendre kurs og sejle uden om.

Tyskeren Peter Thompson var ombord på Aidabella.

– Jeg var blevet gift to uger før, og krydstogte­t på Aidabella var vores bryllupsre­jse, fortaeller Peter Thompson, der bor i Kiel.

– I København var vi på et par ture i byen, bl.a. en havnerundf­art. Der så jeg en ubåd ligge ved den gamle militaerha­vn (Holmen, red.). Jeg har altid vaeret lidt nysgerrig af natur. Og vi fik at at vide, at den danske marine ikke laengere har ubåde.

En smuk aften

Om resten af aftenen på Aidabella fortaeler Thompson: – Det var en smuk aften, og efter aftensmade­n gik vi op på agterdaekk­et. Der så jeg en lille ubåd komme sejlende. Jeg undrede mig lidt over, hvad det var for en ubåd. Kunne den vaere tysk? Jeg tog fire hurtige billeder, fortaeller han.

Dagen efter ved middagstid lagde krydstogts­kibet til i Kiel, og Peter Thompson gik fra borde.

– Da vi var kommet hjem, kiggede jeg naermere på billederne og så, at der stod UC3 på siden. Da jeg derefter skrev det ind i søgefeltet, kom der pludseligt alle mulige historier frem. Det var overvaelde­nde, så mange historier der kom frem, og som beskrev forløbet, fortaeller Peter Thompson.

Siden har han opmaerksom­t fulgt sagen.

Og da Ekstra Bladet fortaeller ham, at krydstogts­kibet måtte foretage kursaendri­ng, svarer han:

– Det var ikke noget, vi bemaerkede som sådan. Det var bare en smuk aften og en ellers dejlig tur, fortaeller han.

Efter aftensmade­n gik vi op på agterdaekk­et. Der så jeg en lille ubåd komme sejlende

 ?? FOTO: PETER THOMPSON/RITZAU SCANPIX ?? Tyskeren Peter Thompson var ombord på krydstogts­kibet Aidabella, hvor han var på bryllupsre­jse. Fra agterdaekk­et skød han dette billede. Formentlig det sidste af Kim Wall i live.
FOTO: PETER THOMPSON/RITZAU SCANPIX Tyskeren Peter Thompson var ombord på krydstogts­kibet Aidabella, hvor han var på bryllupsre­jse. Fra agterdaekk­et skød han dette billede. Formentlig det sidste af Kim Wall i live.
 ?? FOTO: LOOK ?? Krydstogts­kibet Aidabella måtte laegge kursen om for at undgå Peter Madsens ubåd.
FOTO: LOOK Krydstogts­kibet Aidabella måtte laegge kursen om for at undgå Peter Madsens ubåd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark