Ekstra Bladet

Hård infight

-

Stjernekri­gen mellem Gustav Hansen, en af verdens mest berømte pokerspill­ere, og hitsmeden Rasmus Nøhr naermer sig sin afslutning.

Mandag og tirsdag var parterne i retten, hvor de afgav vidneforkl­aring i sagen, der omhandler et lån ydet af Gustav Hansen på knap to millioner kroner til festivalen Danmark Dejligst, som de begge var med til at afholde i 2016.

Festivalen gik konkurs, og i månederne op til hev Rasmus Nøhr flere hundrede tusinde kroner ud af virksomhed­en bag festivalen. Penge, som han overførte til sin private virksomhed, Skrappe ApS, mens Gustav Hansen aldrig har fået en krone.

Pokerstjer­nen føler sig snydt og kraever på den baggrund 1.136.000 kroner retur fra vennen gennem 25 år. Det oprindelig­e krav lød på 896.000 kroner.

– Sagsøgte har ikke sikret en ligelig fordeling, men i stedet begunstige­t andre kreditorer samt i høj grad sig selv, lød det i retten fra Gustav Hansens advokat Lars Høj Andersson.

Han påpegede, at ansvaret alene tilfalder Rasmus Nøhr, der var direktør i selskabet.

Kostede venskabet

Den spegede sag påvirker tydeligvis begge parter.

– Man bliver jo ked af det. Det er hårdt at vaere i infight med sin kammerat, men det er også rigtig rart at få sagen belyst, så vi kan komme videre med livet, lød det fra Rasmus Nøhr.

Gustav Hansen fortaeller, at man har øget kravet mod Rasmus Nøhr, da man blev gjort opmaerksom på ekstra tilgodehav­ender i selskabet. Han lader samtidig ikke tvivl om, at retssagen og eventyret med Danmark Dejligst har kostet dem venskabet.

– Jeg kan klandre mig selv for min naivitet, men man tror på en kammerat, som man har kendt i 25 år. Det var en fejl, og det må jeg så laere af og konstatere, at Rasmus har én kammerat, og det er ham selv. Det er trist for ham, lød det fra Gustav Hansen.

Manglende underskrif­t

Et centralt punkt i sagen var advokatern­e dybt uenige i. Både Nøhr og Hansen anerkender, at der var snak om, at Gustav Hansen skulle indgå i selskabets ledelse. De er også enige i, at de aldrig fik faerdiggjo­rt papirarbej­det. Derfor mener Gustav Hansens advokat, at pengene bør anses som et lån til virksomhed­en.

Omvendt mener Rasmus Nøhrs advokat, at Gustav Hansen havde ledelsesan­svar i selskabet, og at de to millioner må anses for risikovill­ig kapital.

– Gustav Hansen vidste praecis, hvad han gik ind til, og hvilken risiko der var. Han vidste faktisk måske mere end Nøhr om de økonomiske forhold. Jeg mener ikke, at Gustav Hansen kan kraeve beløbet. Det vil vaere helt hul i hovedet, lød det bramfrit fra Rasmus Nøhrs advokat, Noaman Azzouzi.

Konkurs

Han påpegede samtidig, at virksomhed­en kun er gået konkurs, fordi Gustav Hansen står fast på, at han vil have alle pengene retur på én gang. Derfor er det, i advokatens øjne, irrelevant, at Rasmus Nøhr undervejs har tilbagebet­alt husleje og lån til sit private selskab, Skrappe ApS, da man aldrig ville kunne honorere pokerstjer­nens økonomiske krav.

Gustav Hansen vidste praecis, hvad han gik ind til, og hvilken risiko der var

713.000 kroner som mindstekra­v

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark