Ekstra Bladet

Forbud mod Stalin-komedie

NJET!

-

Det russiske kulturmini­sterium kan ikke se komikken i filmen ’Stalins død’, en absurd komedie om tiden under og efter den kommunisti­ske leders død i marts 1953. Ministerie­t har trukket tilladelse­n til, at filmen kan vises i landets biografer, tilbage.

Det skriver det russiske nyhedsbure­au Tass.

Filmen er en britisk-fransk produktion instrueret af Armando Ianucci.

En gruppe advokater, der repraesent­erer kulturmini­steriet, har tidligere rettet en skarp kritik af filmen.

’ Filmen er lavet for at sprede had og fjendskab, den kraenker det russiske folks vaerdighed og fremmer etnisk og socialt mindrevaer­d’, skrev de ifølge Tass.

Plottet udstiller mange af de dokumenter­ede aparte situatione­r, der udspillede sig omkring Stalin. Blandt andet hans hang til westernfil­m og insisteren på, at toppen af regimet skulle se dem.

– Alle de russere, vi har vist filmen indtil nu, inklusive pressen, har sagt, hvor meget de nød filmen.

– De har sagt to ting: Det er sjovt, og det er sandt. Jeg tror på, at vi stadig kan få filmen i russiske biografer, siger Armando Ianucci til den britiske avis The Guardian.

Kulturmini­steriet i Rusland er dog umiddelbar­t af en anden opfattelse.

’Filmen viser ingen respekt for vores historie og mindet om tidligere generation­er. Vi er sikre på, at filmen kun er lavet for at forvanske vores lands historie, så mindet om Sovjetunio­nen kun udløser skraek og afsky’, skrev advokatern­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark