Ekstra Bladet

Smartlys er mere voksent men har rødder i fortiden

ANMELDELSE: Digitale paerer fungerer fortsat bedst med et enkelt tryk på kontakten

- PR-FOTO

Det kan både vaere det ultimative gennembrud eller en billig fiasko, når ens produkter pludselig lander på hylden i det lokale supermarke­d.

Så da jeg forleden var forbi en af supermarke­dskaeden Menys forretning­er i København, stak en produktkat­egori ud: lys til hjemmet.

På hylderne dominerede nemlig ikke laengere de normale elsparepae­rer, men derimod en raekke af produkter fra Philips Lightnings Hueserie.

Er blevet voksen

I dette tilfaelde afslører fundet, hvor langt smartlys er kommet i Danmark. I begyndelse­n var det nok mere nørderne end normalfami­lierne, der købte de dyre, digitale paerer i en specialfor­retning eller på nettet.

I dag kan en Philips Huepaere uden problemer lande i kurven sammen med maelk, yoghurt og andre af dagligdage­ns fornødenhe­der.

Et andet ord for udviklinge­n er, at det smarte lys er blevet voksent. Teknologie­n i paererne og ikke mindst den app, man kan bruge til at styre dem, er forbedret voldsomt de seneste år.

Det samme er udvalget, hvor du i dag kan købe paerer med og uden farver, lamper med teknologie­n indbygget, smarte kontakter, lysstriber og bevaegelse­ssensorer.

Voksen og moden er også det indtryk, Ekstra Bladet har fået under vores test af et udvalg af paerer fra Philips Hue.

Uendelige muligheder

Paererne, der fortsat er meget dyre, leverer et fremragend­e lys. Og systemet, der kraever opsaetning af en wi-fi bridge, er utrolig nemt at indstille og endnu lettere at styre i hverdagen.

Letheden til trods er muligheder­ne for at blande farver, aendre lysstyrker eller bruge systemet som visuelt vaekkeur naermest uendelige.

Du kan også få systemet til at taende lyset eller slukke det, afhaengig af hvor du og din mobiltelef­on fysisk befinder sig.

Nemmest med kontakt

Under vores test har det imidlertid vaeret tydeligt, at det at kunne trykke på en fysisk knap fortsat har en dyb rod i brugen af lys.

Idéen er ellers, at du skal

Paererne, der fortsat er meget dyre, leverer et fremragend­e lys

bruge appen fra telefonen til at betjene paererne. Men den har vaeret meget lidt i brug under testen.

I stedet har den medfølgend­e fysiske fjernbetje­ning vaeret omdrejning­spunktet, efter paererne først var koblet til wi-fi-netvaerket via appen.

Driftssikk­ert system

Uanset behov og lyst til at lege med de mange funktioner så har Philips Hue laenge vaeret lysenes mester inden for smartlys. Det bekraefter vores test også.

Det traekker ned, at intelligen­t lyssaetnin­g skal vaere så dyrt. Men det traekker klart op, at systemet er driftssikk­ert og giver en forbedring i de hjem, hvor det bruges.

 ??  ?? Philips Lightning, der står bag Philips Hue-serien, har gjort det samme for intelligen­t lyssaetnin­g, som Sonos har gjort for trådløs lyd i hjemmet.
Philips Lightning, der står bag Philips Hue-serien, har gjort det samme for intelligen­t lyssaetnin­g, som Sonos har gjort for trådløs lyd i hjemmet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark