Ekstra Bladet

Dansker druknet i Mexico

- ULRIK BACHMANN ulba@eb.dk

En 47-årig dansk mand er omkommet efter en drukneulyk­ke i Mexico.

Det oplyser mandens mor til Ekstra Bladet.

Oplysninge­rne bekraeftes af Udenrigsmi­nisteriets Globale Vagtcenter.

Den 47-årige sønderjyde var på ferie i Zihuatanej­o, Guerrero, sammen med fem kammerater, da han lørdag kom ud for en ulykke. Ulykken skete, mens han opholdt sig ved den sydvestven­dte Stillehavs-strand El Palmar. Moderen har fra en af sønnens rejsekamme­rater fået beskrevet, at en stor bølge slog ind på stranden. Manden var så uheldig, at han mistede fodfaestet og blev trukket med ud i vandet.

Manden blev reddet op på land, og her konstatere­de civile livreddere, at manden stadig havde puls

– Manden har vaeret af sted sammen med kammerater otte-ni gange. De rejste derover 5. januar og skulle have vaeret hjemme igen på torsdag. De tager på en tur hvert år. Det er samme tidspunkt hvert år i begyndelse­n af januar, siger moderen til Ekstra Bladet.

Et lokalt medie fortaeller, at manden blev reddet op på land, og her konstatere­de civile livreddere, at manden stadig havde puls. De gav manden livreddend­e førstehjae­lp.

Død på hospitalet

I første omgang blev den 47årige kørt til behandling på det lokale hospital Dr. Bernardo Sepúlveda Gutiérrez, men herfra blev han en time senere konstatere­t død på akutmodtag­elsen.

Det lokale medie fortaeller, at den 47-årige nu skal igennem en retsmedici­nsk undersøgel­se, så dødsårsage­n kan blive endeligt fastslået.

Den 47-årige var bosiddende i Bredebro i Tønder Kommune. Han boede sammen med sin bror i en lejlighed. Den 47-årige var uddannet svejser fra B&W.

Han var ansat i Tønder på en fabrik, der producerer reservedel­e til bilindustr­ien, oplyser mandens mor til Ekstra Bladet.

Hun fortaeller videre, at sønnen var passionere­t lystfisker. På rejsen til Mexico skulle de efter planen fiske.

– Den ene af dem, han rejste med, gik han i skole med som dreng, siger moderen.

Der forestår nu en større logistisk opgave for familien med at få den 47-årige hjem til Danmark og til Fyn, hvor han efter planen skal stedes til hvile på et familiegra­vsted ved Glamsbjerg.

Manden efterlader sig sin mor, to brødre, to søstre og en stedsøn.

 ?? PRIVATFOTO ?? Det lykkedes kort at få genoplivet en 47-årig dansk mand, som i weekenden druknede i Mexico. Men manden døde efter ankomsten til hospitalet.
PRIVATFOTO Det lykkedes kort at få genoplivet en 47-årig dansk mand, som i weekenden druknede i Mexico. Men manden døde efter ankomsten til hospitalet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark