Ekstra Bladet

Støjberg: Ny lovgivning på vej

-

Det var respekt for den unge bagers mod, der fik udlaending­eog integratio­nsminister Inger Støjberg til Tingbjerg tirsdag eftermidda­g, hvor de to mødte hinanden og et samlet dansk pressekorp­s.

– Jeg er fuld af respekt for, at du gik til politiet, siger Inger Støjberg til Ali, da de mødes ved den totalt smadrede forretning.

– Jeg håber, at han åbner et nyt bageri her, og han står fast, og det er selvfølgel­ig utrolig nemt at sige fra bagsaedet af en ministerbi­l, jeg er godt klar over, at der er et menneske bag, og det ikke nødvendigv­is bliver lige her.

Efterfølge­nde går ministeren og Ali en tur langs butikkerne, en tur der flere gange bliver afbrudt af beboere i området, der gerne vil veksle et par ord med Støjberg. Ord, der forløb i al fordrageli­ghed.

Ministeren var dog klar i maelet omkring den kultur, hun mener, der ligger til grund for angrebene på Alis forretning.

– Jeg kan ikke give Ali en pose penge, så han kan drive forretning, men jeg kan prøve at gøre noget ved de parallelsa­mfund, vi har, og der kommer regeringen snart med et udspil, siger ministeren.

– Det her er et eksempel på, at vi i parallelsa­mfund oplever direkte modkultur mod det danske samfund, og det er derfor, vi er på vej med ny lovgivning.

Selv om alt virker fredeligt, forklarer Ali efterfølge­nde, at hans far måtte laegge øre til trusler mod ham selv, Ali og forretning­en, såfremt de viste sig i Tingbjerg igen.

Ekstra Bladet opsøgte den gruppe unge drenge, hvor flere stod med halvt tildaekked­e ansigter, der havde samlet sig efter besøget, men de havde ikke mange kommentare­r til episoden eller ministerbe­søget. De understreg­ede dog, at Inger Støjberg altid er velkommen i Tingbjerg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark