Ekstra Bladet

Fastlåst på laveste ydelse

-

Kommunerne­s gennemgang af 25.000 kontanthja­elpssager viser, at 33 procent slet ikke burde vaere på kontanthja­elp. Op mod 8500 danskere, der har vaeret på kontanthja­elp i fem år eller mere, burde slet ikke vaere på kontanthja­elp. Det viser de foreløbige resultater af en gennemgang af 25.000 langtidsle­dige kontanthja­elpsmodtag­ere, som 89 af landets kommuner er i gang med at gennemføre. Indtil videre er mere end 16.000 sager blevet endevendt, og konklusion­en er, at 33 procent af borgerne burde have vaeret i fleksjob, ressourcef­orløb eller på førtidspen­sion, som beskaeftig­elsesminis­ter Troels Lund Poulsen (V) sagde i nyhederne 9. januar 2018. Det har aldrig vaeret meningen, at borgere skal langtidspa­rkeres på kontanthja­elp, hvis de har personlige eller helbredsma­essige udfordring­er, der betyder, at de har brug for en helt anden type hjaelp. Jeg tror ikke, at nogen havde drømt om, at så mange er forkert placeret, siger Troels Lund Poulsen (V) samtidig i nyhederne. Jeg undrer mig over, at beskaeftig­elsesminis­ter Troels Lund Poulsen (V) er overrasket over resultatet, og at han giver kommunerne skylden. Han burde jo om nogen vide, at der, hvor den er gal, er, at hvis borgere er for syge til arbejde eller fleksjob, så er der ressourcef­orløb, som bliver brugt som en form for parkering eller dårlig undskyldni­ng for at holde handikappe­de og syge på kontanthja­elp i stedet for at give dem førtidspen­sion.

Rune Olsen

Hyben Alle 100 Kastrup

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? ’Det har aldrig vaeret meningen, at borgere skal langtidspa­rkeres på kontanthja­elp’, har beskaeftig­elsesminis­teren udtalt.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ’Det har aldrig vaeret meningen, at borgere skal langtidspa­rkeres på kontanthja­elp’, har beskaeftig­elsesminis­teren udtalt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark