Ekstra Bladet

Lusanda Poulsen: Vi blev meget kede af det

-

Lusanda Poulsen stod på scenen sammen med Anna Matthews, da kritikken fra Blachman lød.

Og selvom der er gået naesten fem år, står haendelsen stadig knivskarpt i hukommelse­n.

– Jeg husker det meget tydeligt, det er én af de situatione­r, jeg husker allerbedst, fordi vi blev meget kede af det, og der blev sagt meget grove ord mellem dommerne.

Det er ikke noget, man lige glemmer, siger Lusanda Poulsen, der dengang i 2013 var 16 år gammel.

Hun fortaeller videre, at Anne Linnet og Thomas Blachmans interne kamp var noget, der påvirkede flere af deltagerne og ikke kun pigeduoen.

– Blandt deltagerne snakkede vi tit om, at det ikke var sjovt at vaere med, når Anne Linnet og Thomas Blachman hakkede på hinanden, og det gik ud over os deltagere.

– Så snakkede vi om det ude bag ved scenen, siger Lusanda Poulsen.

Den tidligere ’X Factor’deltager understreg­er, at hun saetter pris på sin deltagelse, og at der også var mange positive ting. Eksempelvi­s fik hun og Anna Matthews et naert forhold til Anne Linnet.

Hun gav dem råd til, hvordan de skulle reagere, når Blachman gik i offensiven, og hun opfordrede de to 16årige piger til at gro en hård ydre skal og ignorere ikkekonstr­uktiv kritik.

For det var ikke kun Lusanda og Anna, der følte sig maerket af dommernes interne stridighed­er.

– Anne Linnet var naermest en mor nummer to for os, og når vi var hjemme hos Anne og øve, sad hun i studiet og sagde, at hun var frustreret, fordi de andre dommere var efter hende.

– Det havde vi mange snakke om. Det havde vi rigtig mange snakke om, siger Lusanda Poulsen. Gennem 12 år misbrugte en nu 48-årig mand sine egne to døtre, sin svigerinde og en pige, der kom på besøg i familiens hjem.

Overgreben­e fandt sted fra 2003 til 2015 og gik ud over pigerne, da de var mellem otte og 13 år.

Tirsdag blev manden i et naevninget­ing ved Retten i Esbjerg idømt otte års faengsel for flere tilfaelde af voldtaegt og andre seksuelle forhold over for børn.

Anne Linnet var naermest en mor nummer to for os

 ?? FOTO: HENRIK HILDEBRAND­T ?? Anna (tv.) brød sammen, da Thomas Blachman gav hende med grovfilen. Den dengang 16-årige Lusanda i midten.
FOTO: HENRIK HILDEBRAND­T Anna (tv.) brød sammen, da Thomas Blachman gav hende med grovfilen. Den dengang 16-årige Lusanda i midten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark