Ekstra Bladet

Meget mere dansk

-

Den danske filmfotogr­af Dan Laustsen er nomineret til en Oscar i kategorien bedste fotografer­ing for filmen ’The Shape of Water’.

– Det er enormt tilfredsst­illende at blive nomineret for noget, man er stolt af, og filmen er bare et mestervaer­k på alle måder, siger Dan Laustsen.

Den danske filmfotogr­af skal konkurrere med fotografer­ne bag filmene ’Blade Runner 2049’, ’Darkest Hour’, ’Dunkirk’ og ’Mudbound’.

Den 63-årige filminstru­ktør er uddannet fra Den Danske Filmskole i 1979. Han har stået bag kameraet på en lang raekke nationale og internatio­nale produktion­er siden 70’erne.

I Danmark gaelder det blandt andet børneklass­ikerne ’Gummi-Tarzan’ og ’Otto er et naesehorn’ og Ole Bornedals ’Nattevagte­n’.

Medinstruk­tør

Dokumentar­filmen ’De sidste maend i Aleppo’, der handler om redningstj­enesten De Hvide Hjelme i den krigshaerg­ede syriske by Aleppo, er nomineret til en Oscar i kategorien bedste dokumentar.

Filmen er en syriskdans­k-tysk koprodukti­on. Den er instrueret af syriske Feras Fayyad og har danske Steen Johannesse­n som medinstruk­tør.

Filmen er produceret af Kareem Abeed med danske Søren Steen Jespersen som koproducer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark