Ekstra Bladet

HVAD ALI IKKE VED, ER ...

Udlaending­e- og integratio­nsminister Inger Støjberg gaestede Tingbjerg for at støtte Bager-Ali og hans ødelagte forretning

- ALBERT SCHMIDT MØLLER FOTO: HENNING HJORTH asm@eb.dk

POLITIKERN­E FLOKKES i disse dage om at holde med bager Ali Parnian i Tingbjerg. Ali og familien har som bekendt fået raseret deres bagerbutik, fordi de naegtede at betale ’beskyttels­espenge’.

Integratio­nsminister Inger Støjberg er ilet på sympati-besøg. De konservati­ves gruppeform­and, Mette Abildgaard, har indsamlet 360.000 kroner i støtte og opfordrer alle erhvervsdr­ivende i området til at melde den slags uhyrlige sager til politiet.

DET LYDER alt sammen oprigtigt på lovens og myndighede­rnes vegne.

Det viser sig dog, at familien Parnian allerede for en måned siden blev opsøgt af fire maend bevaebnet med knive. Fader Mohsen, der startede bageriet, fortaeller DR, at også dette oprindelig­e angreb blev meldt til politiet. Og der blev tillige gjort opmaerksom på, at der er videooverv­ågning i familiens opgang.

Her en måned efter lyder ordensmagt­en, som er den faldet ud af sengen, når der spørges til sagen.

Det er en hel bydel, der er blevet taget som gidsel

KONSERVATI­VES gruppeform­and bør således, inden hun erklaerer partiets uanfaegted­e støtte i sagen til bager Ali, spørge sin partiforma­nd og justitsmin­ister, Søren Pape: ’Hej Søren, har du spurgt politiet, hvilket efterforsk­nings ma essigt skridt d eis in tid tog i forbindels­e med overfaldet på Parnian-familien’?

Unge har dertil terroriser­et Tingbjerg i mange år. I 2009 blev praesten i Tingbjerg Kirke chikaneret og forfulgt i en grad, så han måtte gå under jorden.

’Det er en hel bydel, der er blevet taget som gidsel, udtalte praesten, Ulrich Vogel, i Kristeligt Dagblad: ’Man er overladt til sig selv. For politiet gør ikke nok. Det, de unge gør, har ingen konsekvens­er.’

STATSMINIS­TER Lars Løkke Rasmussen var derefter på besøg i Tingbjerg i 2009 og udtalte: ’Vi skal ikke acceptere, at der er et lille voldeligt mindretal, som gør angreb på de vaerdier, vi tror på.’

Integratio­nsminister Inger Støj berg børsåledes sende sig selv og sin chef en huskekage a la: ’Nu har folk ’liket’ og ’synes godt om’ jeres kontante meldinger mod ghettokrim­inelle i en hel del år, er det så nu, I vil gå så vidt som også at gøre noget ved det?’ BAGER ALI Parnian har blot vaeret i Danmark i lidt over to år.

Han ringede naturligvi­s til politiet om overfaldet på sin butik i den tro, at så sker der noget.

Hvad Ali ikke ved, er måske, at det kun er i denne uge, politikern­e konkurrere­r om at vaere først med hjaelp og virkningsl­øse råd såsom at melde trusler og overfald til politiet, for den slags skal ingen i Danmark finde sig i.

HAN VED SIKKERT ikke, at Danmarks statsminis­ter stod i Tingbjerg og sagde praecis det samme for knap ti år siden.

– Jeg skal aldrig herud igen.

Klar tale fra den 19-årige bager Ali Parnian, der fire gange siden i torsdags er blevet udsat for haervaerk mod sin butik.

Ruderne er blevet knust, der er blevet kastet fyrvaerker­i ind, og butikken er blevet totalt raseret af fem maskerede maend, der stormede bageriet med baseballba­t, jernstaeng­er og hamre – vel at maerke mens der var kunder.

Angrebene fandt sted, efter Ali naegtede at betale 100.000 kroner i beskyttels­espenge. På Christians­borg har samtlige partier vaeret ude og fordømme angrebene, og tirsdag lagde udlaending­eog integratio­nsminister Inger Støjberg vejen forbi Tingbjerg – men det aendrer ikke noget for Ali, han skal vaek derfra.

– Jeg åbner ikke den her butik igen. Drengene siger, at jeg ikke skal vise mig herude igen, og at de vil smadre min forretning. De holder øje med mig, og de vil angribe mig, fortaeller den 19-årige bager til Ekstra Bladet.

– Selv i dag, selv lige nu, hvor jeg går med ministeren, bliver jeg truet. Det vrimler med politi, og alligevel kommer de til min far og truer os. Jeg ved ikke praecis, hvem det var, men det var en af de unge gutter.

Det er ikke kun i Tingbjerg, at den unge mand føler sig truet. Allerede for fire uger siden blev han opsøgt i sit hjem uden for Tingbjerg af en gruppe maend bevaebnede med knive. En episode Ali forbinder på bageriet.

– De er kommet til mit hjem før, og det er klart, at jeg er bange for, at de skal komme igen. De seneste dage har jeg følt mig utryg naermest alle steder. til angrebene

Umuligt at forsikre

Kaj Bageri, som Alis forretning hedder, er ikke forsikret. Det er ikke, fordi han ikke ville have en forsikring, men det var ganske enkelt ikke muligt.

– Jeg forsøgte at kontakte naesten alle forsikring­sselskaber, men blev afvist alle steder. De kender til Tingbjerg, og de kender specifikt til den her butik, siger Ali.

– Butikken er to gange tidligere, før jeg overtog den, blevet udsat for brandangre­b.

I forhold til hvorfor det lige er hans forretning, det går ud over, har han ikke mange kommentare­r.

– Det er ikke noget, jeg kan tale om, jeg har rigeligt med problemer, siger den 19-årige. – Jeg ved ikke, hvorfor det er mig, de angriber, og tilsynelad­ende ikke de andre. Jeg kender dem, men jeg kan ikke sige noget om det.

Respekt

Ministeren­s besøg i Tingbjerg blev af nogle anfaegtet som vaerende et populistis­k forsøg på selviscene­saettelse fra ministeren, men det var ikke noget, Ali gad lytte til.

– Respekt til hende – jeg saetter virkelig pris på besøget, siger Ali.

– Det kan godt vaere, at det ikke hjaelper det store, at hun kommer, men det betyder noget for mig. Hendes holdninger og politik til side, i dag viste hun mig respekt ved at besøge mig, og jeg respektere­r hende for det – for at behandle mig som et menneske.

Ud over ministeren­s besøg er der en større bankoverfø­rsel på vej. Det konservati­ve folketings­medlem Mette Abildgaard startede en indsamling til en buket blomster og en aeske chokolade – en indsamling, der er nået mere en 360.000 kroner.

– Jeg ved naesten ikke, hvad jeg skal sige. Det er så fantastisk, og jeg er virkelig glad, siger Ali.

– Med de penge, der er blevet doneret, har jeg fået mulighed for at åbne en anden butik, men det bliver helt klart ikke herude i Tingbjerg.

– Jeg kan ikke komme her igen, for der er ingen, der kan garantere min sikkerhed.

Laes også lederen på bagsiden

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Ali og familien har fået raseret deres bagerbutik, fordi de naegtede at betale ’beskyttels­espenge’.
FOTO: ANTHON UNGER Ali og familien har fået raseret deres bagerbutik, fordi de naegtede at betale ’beskyttels­espenge’.
 ??  ?? Det eneste rigtige
Inger Støjberg synes, at Ali har vaeret modig og gjort det eneste rigtige, ved at sige nej til at betale beskyttels­espenge.
Det eneste rigtige Inger Støjberg synes, at Ali har vaeret modig og gjort det eneste rigtige, ved at sige nej til at betale beskyttels­espenge.
 ??  ?? Politiet var talstaerkt til stede, i tilfaelde af at der skulle opstå tumult ved Kaj Bageri.
Politiet var talstaerkt til stede, i tilfaelde af at der skulle opstå tumult ved Kaj Bageri.
 ??  ?? – Drengene siger, at jeg ikke skal vise mig herude igen, og at de vil smadre min forretning. De holder øje med mig, fortaeller den 19-årige
– Drengene siger, at jeg ikke skal vise mig herude igen, og at de vil smadre min forretning. De holder øje med mig, fortaeller den 19-årige

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark