Ekstra Bladet

NU VIL CAROLINE I DEN FINALE

– Den kamp har martret mig lige siden, siger Caroline Wozniacki om sin seneste semifinale i Australien, hvor hun misbrugte en matchbold

- Troels Christense­n tch@eb.dk

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Klokken var 02.30, og de fleste i presseloka­let havde nok mere lyst til at ligge ned end at sidde op efter den sene kamp, der trak ud på Rod Laver Arena men til sidst endte med 6-0, 6-7, 6-2 i dansk favør.

Også Caroline Wozniacki så lidt mat ud, og smilet var lidt traet. Men det var der. For hun kunne kalde sig semifinali­st i Australian Open for første gang siden 2011.

– Det føles fantastisk at vaere tilbage blandt de fire sidste her. Det er laenge siden. Sidste gang havde jeg matchbold mod Li Na. Den missede jeg, og den kamp har martret mig lige siden.

– Jeg husker den kamp meget praecist. Normalt glemmer jeg kampe og mange modstander­e. Der er meget, jeg ikke husker. Men den kamp ...

Ud på traeningsb­anen

– Jeg husker, at jeg foran 5-4 servede for at komme i finalen. Jeg kan også huske at jeg var foran 3-1 men skulle serve med solen i øjnene. Det var meget svaert. Havde jeg servet fra den anden ende, havde jeg måske udbygget min føring.

– Jeg kan huske, at jeg dagen efter ville ud på traeningsb­anen for at slå nogle frustratio­ner ud. Det har jeg aldrig gjort hverken før eller siden, når jeg er røget ud af en turnering efter en hård kamp.

– Bagefter røg jeg ind i en stime og vandt en raekke turneringe­r i traek. Men samtidig var det den ene kamp, der blev ved med at gøre ondt.

Alt er bonus

– Det var en semifinale i en grand slam med matchbold til at gå i finalen, og jeg følte, at jeg havde overtaget det meste af kampen. Måske var jeg også var lidt uheldig. Og hun havde nok lidt mere erfaring.

– Jeg håber på et andet resultat denne gang, smilede Caroline Wozniacki.

En matchbold havde hun også i andet saet mod Carla Suárez Navarro, før spanieren tvang kampen ud i et tredje saet. Noget af en mental mavepuster.

– Det er helt sikkert svaert, når man ikke får den lukket i to saet. Lige pludselig føler modstander­en sig ovenpå, men samtidig siger jeg til mig selv, at jeg slet ikke burde vaere her, så det var bare med at klø på og taenke positivt, sagde hun med adresse til sit mirakel-comeback i anden runde, hvor hun i tredje saet var nede 1-5, 15-40.

Den situation har hun henvist til flere gange siden. At hun føler, hun fik en ny chance foraeret, og at alt herefter har vaeret en bonus.

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Hvilket kampbilled­e kan vi forvente af en semifinale mellem fremadstor­mende Elise Mertens og genopstand­ne Caroline Wozniacki?

Hvis nogen har det saglige svar, er det Filip Dewulf, den tidligere semifinali­st ved French Open, der de seneste mange år har vaeret tennisskri­bent for Het Laatste Nieuws.

På grund af hans faglige indsigt og hans indgående kendskab til begge spillere. Og så gør det jo ikke noget, at han som belgier gør Caroline til svag favorit.

Men så heller ikke mere, for han er vildt imponeret af sin 22-årige landskvind­e, der er gået ind i 2018 med fem sejre og et titelforsv­ar i Hobart og nu fem sejre i Melbourne, hvor hun senest udraderede fjerde-seedede Elina Svitolina med 6-4, 6-0.

Mange styrker

En sensation, Dewulf dagen inden havde forudset.

– Pyha, hun har mange styrker, svarer han med et smil, der godt kan tolkes som stolt.

– Hun var en meget defensiv spiller som junior.

– Hun var stabil og lavede ikke mange fejl fra sin position langt bag baglinjen.

– Nu er hun rykket helt frem til linjen og er blevet meget aggressiv og går efter sine slag.

– Hun tager bolden tidligt og styrer spillet med forhånden, men baghånden er hendes store våben.

– Longline er den dødelig. – Hun er ikke bange for at gå til nettet både med slagflugtn­inger og rene flugtninge­r.

– Hun er også aggressiv på andenserve­n.

– Førsteserv­en er god, men ikke helt stabil. Her i Australien har hun servet sig flot

Hun tager bolden tidligt og styrer spillet med forhånden, men baghånden er hendes store våben. Longline er den dødelig

ud af problemern­e, siger han som et eksempel på hendes mentale styrke.

– Der sidder et virkelig godt hoved på hendes skuldre.

Kaerester med traeneren

Kim Clijsters var hendes idol fra barnsben.

– For tre år siden kom hun ind på Clijsters akademi i Bree.

– Hun bor taet på, og de to er i regelmaess­ig kontakt her under turneringe­n.

Historien om kaeresten Robbe Ceyssens, er en lille solstråle.

De to spillede sammen

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark