Ekstra Bladet

Super-Carla bøjer sig: Wozniacki går i finalen

-

som ti-årige men så ikke hinanden i syv-otte år. Ved gensynet blev de forelskede. I dag er han hendes traener.

– De fire foraeldre satte sig sammen og godkendte projektet for halvandet år siden, og så kørte det, forklarer Dewulf, som ser kampens nøgler på følgende måde:

– Mertens vil fortsat vaere meget aggressiv, og hun har virkelig imponeret mig og andre. Hun vil prøve at serve stort og straks følge op.

– Men Caroline er virkelig staerk til at returnere, og hun får en bold mere tilbage end de fleste andre.

– Så spørgsmåle­t er, om Mertens kan håndtere det. Det bliver nøglen.

– Har hun hovedet til at vente på det rigtige tidspunkt til at slå aggressivt?

Hun vil gerne diktere

– Hun er som i en boble. Hun er virkelig i zonen og har vaeret det laenge.

– Hun er meget morgenen.

– Hun er mentalt traet, men hun finder nok mental traet om energi til en semifinale i en grand slam, griner han.

– Caroline løber bedre og får bolden bedre tilbage, end Svitolina gjorde i dag.

– Måske vil det få Mertens til at forcere i utide. Hun vil gerne diktere.

– Caroline har ikke noget imod at blive presset lidt tilbage, så hun kan spille kontra med sin baghånd og køre sin fine defensiv.

– Jeg tror, at Mertens får det lidt svaert mod hende, lyder hans beroligend­e afslutning. MELBOURNE (Ekstra Bladet): Det var deres ottende opgør, og det var hendes sjette nederlag. I en kvartfinal­e i en grand slam gør et nederlag ondt, men spanske Carla Suárez Navarro var alligevel stor i nederlaget­s stund.

Om sit ydmygende aeg første saet sagde hun:

– Hun var utrolig. Virkelig god.

– Men jeg blev bare ved med at kaempe og troede hele tiden på, at jeg ville få mine chancer, hvis jeg blev ved med at vaere aggressiv. Og dem fik jeg så, sagde spanieren, der afvaergede en matchbold i andet saet for siden at tage det i en tiebreak.

Bedre serv

i I den periode var det hende, der var mest styrende, men lidt hen i tredje saet fik Caroline Wozniacki tilbageero­bret mere af initiative­t.

– Jeg ved jo, hvordan hun spiller. Vi har altid lange kampe, og begge har muligheder undervejs. Men i dag flyttede hun mig rundt i første saet. Og hun var igen bedre end mig mod slutningen, lød det anerkenden­de fra spanieren, der kan har bemaerket nogle nye styrker hos den velkendte modstander.

– Hendes serv er blevet meget bedre. Hendes baghånd har altid vaeret god, men nu er hendes forhånd også blevet mere aggressiv. Mentalt og fysisk har hun jo altid vaeret staerk.

Hvem ser den erfarne spiller så gå hele vejen i den grand slam, hun måtte forlade.

– Den er svaer. Der er forskellig­e stilarter tilbage i feltet. Der er verdens nummer et og tidligere verdensett­ere. Simona Halep har imponeret mig ved at vise stor styrke efter sin ankelskade forleden. Kerber har også set staerk ud.

– Men jo, jeg tror på Caroline mod Halep i finalen.

Jeg tror på Caroline mod Halep i finalen

 ?? FOTO: AP ?? – Hendes baghånd har altid vaeret god, men nu er hendes forhånd også blevet mere aggressiv, siger Carla Suárez Navarro om Caroline.
FOTO: AP – Hendes baghånd har altid vaeret god, men nu er hendes forhånd også blevet mere aggressiv, siger Carla Suárez Navarro om Caroline.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark