Ekstra Bladet

TOPKARAKTE­R TIL NIKOLAJ

-

VARAZDIN (Ekstra Bladet): Godt eller snot, hit og skidt? Der bliver helt klart flået flest tillaegsor­d fra den positive hylde, når Ekstra Bladet beder fem håndbold-eksperter vurdere landsholde­ts og landstraen­erens EM indtil videre.

Der var en grum svipser mod Tjekkiet, vi efterlyser et par brandkampe fra Niklas Landin, Mikkel Hansen

– men har defensive udfordring­er. er nøglespill­eren

Vi har et problem på højre back, og René Toft Hansen er uundvaerli­g.

Laes her, hvad de fem håndboldky­ndige mener om EM-kampagnen indtil nu.

Claus Møller Jakobsen TV2-ekspert

1 Der er mange ting, men det, der har sat sig nu, er det defensive omkring de to Toftbrødre. Set i lyset af, at vi ikke har set store målmand sp r ae stationer, h arden dan skedefensi­v vaere utroligt solid. Det har vaeret maerkbart hver gang, specielt René Toft har skullet have en pause. Han er i mine øjne klart landsholde­ts vigtigste spiller.

2

Vi er vant til at se Niklas Landin som en af verdens bedste målmaend, og det ER han! Han har bare ikke vist det endnu, og jeg håber, det kommer, for det får vi brug for. Niveauet i målet har ikke vaeret tilstraekk­eligt højt indtil videre. Jeg har vaeret meget begejstret for det ansvar, Mikkel Hansen har påtaget sig – han har gjort det fortrinlig­t offensivt og er en nøglespill­er.

3

De sidste to kampe har vi set fløjspil på meget højt niveau efter de tre første, hvor vi var lidt betaenkeli­ge. Ellers ser det fornuftigt ud over hele linjen, og Danmark har mange strenge at spille på. Jeg er tryg ved den offensive del, men man skal selvfølgel­ig holde øje med, hvor slidt René Toft bliver.

4

– Jeg kan ikke forestille mig andet, end at Danmark vinder den kamp uanset hvad. 5 – Mit bud inden EM fra den halvdel var Kroatien og Frankrig, og det er det fortsat, men hvem af dem … Den er svaer. Jeg tror til gengaeld, at Nikolaj Jacobsen vil foretraekk­e Frankrig frem for et kroatisk hold på hjemmebane i Arena Zagreb med en spirrevip som Luka Sindric.

6

– Han tog en chance mod Tjekkiet, fordi han ligesom alle os andre ikke troede, Danmark kunne tabe. I den kamp ventede han eksempelvi­s for laenge med at få René Toft på banen til at stabiliser­e et forsvar, der sejlede. Men inden og efter den kamp har han haft styr på holdet, han finder hele tiden løsninger. Syv mod seks, 5:1-forsvaret og timingen mod Tyskland, så han får et fem-tal af mig.

Daniel Svensson TV2-ekspert

1– Omstilling­sparathede­n har overrasket mig mest.

– Jeg er imponeret over, hvor taktisk dygtige både spillere og traenere er.

– Hvor dygtige de er til at implemente­re nye tiltag og spillere på nye positioner.

– Det har vaeret det mest opløftende.

2

– Det har vaeret, hvor lang tid det tog for Danmark at få kontrafase­n i gang.

– Jeg er selvfølgel­ig klar over, at der skal foretages nogle kompromise­r forsvarsma­essigt og angrebsmae­ssigt, og derfor har det kostet lidt på kontrafase­n.

3

– Det største spørgsmål er nok, om Kiril Lazarov er med.

– Men jeg håber, Danmark stiller i staerkeste opstilling fra start, og så kan de senere spare nogle spillere, hvis de gør det godt nok i starten af kampen.

4

– Vi kommer til at vinde, uanset om de stiller med Lazarov eller ej. – Danmark er et bedre og et bredere hold, og så har vi den unfair fordel af at have haft to hviledage, mens Makedonien skal spille to dage i traek.

5

– Både Danmark og Frankrig vinder deres puljer.

– Så det bliver enten Kroatien eller Sverige.

– Jeg tror Sverige slår nordmaende­ne.

– Danmark kommer til at møde Sverige, tror jeg.

6

– Jeg giver ham et femtal. Han skal vinde noget, før det kan blive et sekstal. Jeg er lidt utilfreds med Tjekkiet-kampen, hvor jeg synes de skulle have startet i staerkeste opstilling.

– Han skulle have bragt René Toft i spil fra start.

– Ellers synes jeg, han er omstilling­sparat og taktisk skarp.

– Han har en bred vifte af ting, han kan bringe i spil.

– Og så viser han et fantastisk engagement.

– Jeg har den største respekt. – Et stort femtal!

Lars Krogh Jeppesen DR-ekspert

1 – Jeg synes, vi er mere omstilling­sparate og hurtigere til at reagere, når der sker noget i kampene, og holdet er ikke bange for at løbe risiko – det var ikke tilfaeldet med den tidligere traener.

2

– Der var jo ingen, der havde set, vi skulle tabe til Tjekkiet. Det var en kaempe negativ overraskel­se, at bundniveau­et kunne falde så dybt, at vi ikke kunne komme af hullet igen. Forhåbentl­ig virker det nederlag som en mavepumper. Det har historisk vaeret sådan, at hold, der taber i starten, får en advarsel. Det gør rigtigt ondt og er med til at skaerpe alle sanser.

3

– Vores højre back angrebsmae­ssigt. Balling spillede et brag af en kamp, men har efterfølge­nde haft svaert ved at leve op til det spil, der på sin vis også var vanvittigt af en mand, der pludselig stempler ind.

– Der er et stor tryk på midterakse­n med brødrene Toft, og får en af dem en skade, hvad er vores niveau så?

4–

Det bliver en kamp, vi kommer til at saette os på. De er meget svingende og afsindigt afhaengige af Kiril Lazarov.

– Det er fint nok, de nu melder ud, at han er klar mod Danmark, men lad os nu se, hvilken forfatning han er i.

5

– Kroatien. Jeg var i hallen og så dem mod Norge, hvor deres tilskuere lagde et massivt tryk på dommerne og samtidig fungerede som den ottende mand på et hold, der ellers ikke imponerer mig voldsomt.

6

– Det er altid svaert at vurdere efter fem kampe, for en traener bliver altid vurderet på det endelige resultat. Indtil videre har der vaeret opture – og en kaempe nedtur – så han ligger vel på et fire-tal.

– Med et spillermat­eriale er forventnin­gen jo, at vi er med i topstriden, så det er jo det, han er oppe imod.

– Det vil vaere skuffende, hvis vi ikke rammer en semifinale – men det gør vi også!

Ole Nørgaard cheftraene­r Skjern

1 – Holdet spiller, som jeg har forventet, og spillerne bliver brugt fornuftigt og stringent. Dog har det danske overtalssp­il imponeret mig. Det er simpelt hen i verdenskla­sse, når Danmark spiller seks mod fem. Syv mod seks er godt, men ikke bedre, end jeg havde forventet.

2

– Vi er jo godt forvaente med Niklas Landins målmandssp­il, og han har da også glimtvis stået ganske fornuftigt. Men vi er jo vant til, at han i perioder lukker buret af og afgør kampe, og det niveau har vi endnu ikke set. Men som sagt: Vi er også forkaelede. Det tog lidt tid, inden holdet fik gang i kontrafase­n, hvilket jo selvfølgel­ig haenger lidt sammen med det, jeg naevnte lige før. For et hold med Mikkel Hansen på banen ligger det jo lige til højrebenet at løbe en masse kontraer.

3

– Hvis vi kommer op mod en modstander, der formår at lukke målet helt af og løbe kontra på os, kan det blive grimt. Norge og Sverige vil vaere hold, der har redskabern­e til at gøre ondt på Danmark. Hvor meget har EM indtil nu slidt på René Toft? Der har vaeret hårde kampe mod Slovenien og Tyskland i mellemrund­en, og han og holdet har godt nok hviledage – men der er altså tre kampe endnu, forhåbentl­ig.

4

– Dem kører vi let hen over, uanset om Kiril Lazarov genopstår eller ej. Jeg tror overhovede­t ikke på, de er i stand til at yde Danmark modstand.

5

– Det tør jeg ikke sige. Men jeg ville personligt foretraekk­e at få Kroatien i en semifinale frem for Norge eller Sverige af de grunde, jeg naevnte før. Rent spillemaes­sigt vil kroaterne ligge fint til os.

6

– Jeg vil ikke uddele karakter, for det er jeg ikke taet nok på holdet til at kunne. Men Nikolaj er det taetteste, man kommer på en kåring af en landstraen­er, og det er velfortjen­t. Han har alt det, der skal til for at sidde i det job i mange år, så selv hvis semifinale­n skulle glippe, sidder han sikkert i sadlen.

Peter Bredsdorff-Larsen cheftraene­r BSV

1– Der er ikke så, meget der har overrasket mig.

– Jeg synes, Danmark har løst opgaverne flot og på forskellig vis.

– Det er godt at se Rasmus Lauge tilbage på højt niveau og spaendende at se Peter Balling lyse op, men ellers er det jo ’the usual suspects’, der trods alt er OL-guldvinder­e.

2

– Jeg ved ikke, om der er noget. Jeg mener stadig, der er brug for at løfte både forsvarsog målmandssp­il i forhold til at få en god weekend Zagreb.

– Det er der, hvor jeg taenker, vi lige skal have det sidste med.

3

– Jeg synes ikke lige, jeg har nogen. 4 – Danmark skal finde et fornuftigt niveau, så er jeg sikker på, vi også slår Makedonien, der også historisk og per tradition har det svaerest i slutningen af turneringe­n.

5

– Jeg tror, det bliver Kroatien eller Frankrig.

– Men uanset hvem, har vi gode muligheder for at komme videre.

6

– Jeg synes, at han har klaret opgaven rigtig flot i betragtnin­g af, det er hans første slutrunde.

– Vi kan sådan først rigtig evaluere på det, når vi har set, hvad ugen bringer, men jeg synes, at han indtil videre har fundet løsningern­e.

– Der var en fuser mod Tjekkiet, men ellers er vi kommet godt igennem det og har spillet godt mod blandt andet Spanien og Tyskland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark