Ekstra Bladet

Danmark er i semifinale­n

-

Danmarks vej i går i Varazdin. I en gyser af ALT GIK rang slog Tjekkiet højst overrasken­de Makedonien, og derfor er Danmark klar til semifinale­rne på fredag i Zagreb. I aften møder vi et mørt makedonsk hold, og nu handler det om sejr og mere selvtillid på kontoen.

må ikke løbe ind i problemer mod makedonern­e. OG DANMARK Stjernen Kiril Lazarov er ikke i orden og uden ham til at dirigere spillet, er det et ordinaert hold. Bedste mand er målmanden Borko Ristovski, og bedste våben er deres helt fantastisk­e fans, som skaber en vidunderli­g levende ramme i arenaen. Og den slags elsker det danske hold. Jo mere tryk fra laegterne jo bedre håndbold.

indirekte et svar på hvor gode Danmark er ved VI FIK

EM, da Slovenien tidligere tirsdag vandt over Spanien i en fremragend­e kamp. Begge hold har Danmark slået tidligere i turneringe­n. Det viser lidt om det danske landsholds styrke.

landshold DET DANSKE virkede i total balance ved den sidste traening i går i en gammel skolehal i den kroatiske provins. Hviledagen mandag havde gjort godt. Flere af spillerne havde haft besøg af deres familier, og der var blevet tid til at drikke en glad kop kaffe og tale om andet end håndbold.

Nu handler det om sejr og mere selvtillid på kontoen

mødet i går med pressen var alle fokuseret MEN VED på det, der nu er målet. En plads i semifinale­rne på fredag. Og det med eller uden hjaelp fra nogen sider. Der var stor tilfredshe­d med de seneste sejre over Slovenien og Tyskland, men både traener Nikolaj Jacobsen og anfører Niklas Landin kunne få øje på ting, der kan forbedres.

kunne isaer ønske sig, at hans hold LANDSTRAEN­EREN udnytter de perioder i kampene, hvor der er mulighed for at slå et afgørende hul. Det gør stadig ondt på ham, at Danmark var foran 23-20 mod Tjekkiet og så alligevel endte med at tabe kampen. I flere af de kampe vi har vundet, og hvor vi i flere omgange har vaeret foran, er den endelige afgørelse blevet trukket helt til det sidste. Nikolaj Jacobsen synes, det bliver lige spaendende nok. Jeg kan kun give ham ret.

peger på et andet punkt, som kan forbedres. NIKLAS LANDIN Han ser gerne, at vi får flere lette mål. Altså at vi i højere grad profiterer af det gode forsvarssp­il og vores målmaends redninger. Et godt eksempel er fra kampen mod Tyskland, hvor Landin var et plankevaer­k det første kvarter, men det blev ikke udnyttet til at skabe et større forspring. Rent ud sagt handler det om, at det det danske landshold skal blive mere kynisk.

regning kan jeg tilføje, at vi stadig mangler FOR EGEN en håndfuld redninger eller mere fra vores målmaend. De har begge stået stabilt, men endnu ikke prangende, og hvis vi skal nå helt til en finale, skal niveauet løftes hos Niklas Landin og Jannick Green. Men hvorfor skulle det ikke også kunne ske? De har begge redskabern­e og med et så godt forsvar foran sig, må redningern­e efterhånde­n komme. Redninger som kan vise sig at vaere guld vaerd.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark