Ekstra Bladet

GIGANTSALG TIL 34 MIO. KR.

- OLE HOFFSKOV, TIPSBLADET MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@eb.dk

Rasmus har alle dage vaeret en kriger, som har FCM-dna’et helt ind under huden

Vinterens største transfer i Superligae­n er en realitet.

Så er det endelig blevet bekraeftet fra officiel hånd, at Rasmus Nissen skifter fra FC Midtjyllan­d til AFC Ajax. Den 20-årige højre back har underskrev­et en kontrakt frem til sommeren 2022 med de mangedobbe­lte hollandske mestre.

Tiltraeder med det samme

Rasmus Nissen tiltraeder med øjeblikkel­ig virkning i Ajax, hvor han blandt andre bliver holdkammer­at med Kasper Dolberg og Lasse Schöne, og det er ventet, at danskeren i denne saeson skal agere backup for Joel Veltman for så at overtage pladsen i naeste saeson. Ifølge Ekstra Bladet får FCM 34 millioner kroner for Rasmus Nissen, der nåede 62 Superliga-kampe og seks mål for midtjydern­e.

Den 20-årige Brandeknae­gt har siden sin debut imponeret uge efter uge, og han får nu chancen i udlandet, hvor han skal kaempe med Joel Veltman om spilletid på højre back.

FCM: Vi er stolte

– Vi saelger Rasmus for et ekstraordi­naert stort beløb, og vi er meget tilfredse med, at vi kan sende vores egen tidligere akademi- og klubsamarb­ejdsspille­r til en stor klub som Ajax Amsterdam. Vi beviser endnu en gang, at når du kommer til FC Midtjyllan­d, får du de bedste muligheder for at gå hele vejen, siger sportschef Svend Graversen på klubbens hjemmeside.

– Det er fantastisk rejse, ’NK’ har vaeret på. Rasmus har alle dage vaeret en kriger, som har FCM-dna’et helt ind under huden.

– Vi er stolte over dette salg, og vi ønsker alle Rasmus det bedste, og vi tror på, at han har en stor fremtid foran sig, siger Svend Graversen.

Han nåede i alt 82 kampe i FC Midtjyllan­d, som han fik debut for i marts 2016.

– Historien om Rasmus NK og dette salg er indbegrebe­t af det, vi vil, og det, vi står for i FC Midtjyllan­d.

– Vi har Nordeuropa­s bedste akademi, og i dag er en festdag for hele FC Midtjyllan­ds system, siger Svend Graversen. Rasmus Nissen Kristensen har fået kontrakt med Ajax frem til sommeren 2022.

 ?? FOTO: AJAX ?? Rasmus Nissen Kristensen er blevet praesenter­et som ny spiller i Ajax. FCM er dermed blevet en profil fattigere, men mange millioner rigere.
FOTO: AJAX Rasmus Nissen Kristensen er blevet praesenter­et som ny spiller i Ajax. FCM er dermed blevet en profil fattigere, men mange millioner rigere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark