Ekstra Bladet

Nu gaelder det førsteplad­sen

-

VARAZDIN (Ekstra Bladet): Med Tjekkiets sejr over Makedonien på 25-24 er Danmark klar til semifinale­rne fredag i Zagreb.

Dagens kamp mod netop Makedonien handler derfor om at sikre sig førsteplad­sen i gruppen. Stjernen Kiril Lazarov, som blev skadet i Makedonien­s forrige kamp mod Spanien, var overrasken­de blevet meldt klar til opgøret mod Tjekkiet.

Han deltog da også i opvarmning­en, men da kampen gik i gang, tog han plads på baenken. Herfra skiftevis opildnede han sine holdkammer­ater eller uddelte en skideballe. Dommerne fik også en røffel med på vejen, og det udløste en advarsel til stjernen.

Uanset om han er på banen eller ej er han dirigenten. Planen var vidst, at så laenge Makedonien var foran, så blev Lazarov sparet. Han kom dig ind for at skyde straffekas­t, men det var tydeligt at se, da han løb ud, at han trak på det ene ben.

Tidligere på aftenen vandt Slovenien overrasken­de, men fortjent 31-26 over Spanien og dermed hjalp Slovenien også det danske landshold et stort skridt naermere semifinale­n på fredag i Zagreb.

AEre og stolthed

Spanien virkede ellers til at have kontrol over tingene, da de midtvejs i første halvleg bragte sig foran 8-6. Men det hårdtspill­ende slovenske hold blev ved med at mase på og fik hentet spanierne inden pausen. Den slovenske traener Veselin Vujovic forlangte alt af sit hold og taget på hallen var ved at løfte sig, da slovenerne bragte sig foran 13-12 lige før pausefløjt­et. Og i anden halvleg tog fanden for alvor ved Slovenien.

AEre og stolthed ud over alle graenser og med et fantastisk publikum, som vil klaede enhver håndboldha­l. Spanien blev efterhånde­n spillet ud af hallen og helt ud i floden Drava, som løber langs arenaen i Varazdin.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark