Ekstra Bladet

TDC's nedtur

-

Mobilkunde­r har vaeret ekstremt flygtige og hele tiden har jagtet det nye tilbud

Mens TDC for tiden bløder kunder i tusindvis og er pressede til det yderste for ikke at miste for meget terraen, så var det en helt anden sag tilbage i den første halvdel af 90'erne.

Det davaerende Tele Danmark havde monopol, og alt var fryd og gammen. Men så blev fastnet-telefoni-markedet liberalise­ret i 1996, og siden er det vel kun gået en vej for teleselska­bet.

Ikke mange år efter fik TDC pludselig også konkurrenc­e på mobilfront­en, hvilket gav dem store problemer.

– Mobiltelef­oni-markedet blev disrupted med Telmores indtog i starten af 00’erne. Da kom der for alvor hård konkurrenc­e på det marked, og det har der vaeret lige siden, siger Morten Imsgard, der er analytiker hos Sydbank og følger TDC taet.

TDC's problemer på tvmarkedet er af noget nyere karakter og haenger isaer sammen med Netflix’ indtog i Danmark, der har vendt op og ned på tingene.

– I lang tid har der vaeret den skelnen, at tv-kunder har vaeret loyale, mens mobilkunde­r har vaeret ekstremt flygtige og hele tiden har jagtet det nye tilbud. Men det har indtoget af streamingt­jenester lavet om på, så det, der et eller andet sted var udset til at vaere den stabile platform i det fremtidige TDC – deres base i tv-kunder – pludselig ikke var godt nok, siger han.

– Man er gået fra at vaere et selskab med begraenset konkurrenc­e til at vaere selskab, der bliver angrebet fra alle fløje og af nye konkurrent­er. Før skulle man bare koncentrer­e sig om en lille håndfuld danske konkurrent­er, så var man daekket ind. Men lige pludselig stod lille TDC og skulle holde styr på Netflix og HBO og om ikke så laenge Amazon.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark