Ekstra Bladet

21-årig faengslet for at draebe

Hun tog paent imod os 29-årige Jimmi erkender to tricktyver­ier rettet mod aeldre. Han er sammen med tre andre klan-folk tiltalt for 56 kriminelle forhold

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

Igen har et medlem af den berygtede Levakovic-klan taget plads i en retssal under tiltale for blandt andet røveri og tricktyver­i rettet mod aeldre borgere i København.

Retssagen begyndte i går, og her erkendte den tiltalte, 29-årige Jimmi Levakovic, at have deltaget ved de to episoder. Begge fra august i fjor.

Ud over ham er tre andre tiltalt i sagen. De tre, to maend og en midaldrend­e kvinde, er fra Sarakezi-klanen, som Levakovic-familien er taet på.

I alt er de fire tiltalt for 56 forhold, hvor de fleste handler om mindre trafikfors­eelser og besiddelse af små portioner hash og kokain.

Dertil kommer to forhold, hvor man er traengt ind hos aeldre og har frastjålet dem vaerdier.

66-årig kvinde

Den ene episode udspandt sig 31. august på Østerbro, hvor Jimmi Levakovic og Michael Antonio Sarakezi traengte ind til en 66-årig kvinde i hendes lejlighed.

Ved den ene af de to episoder udviklede det sig, ifølge anklageskr­iftet, til et røveri, fordi de to tricktyve 'ved den i situatione­n underligge­nde trussel om vold tilbagehol­dt kvinden på badevaerel­set’.

Her blev hun, ifølge anklageskr­iftet, holdt nede på toilettet og frarøvet en håndtaske med 900 kroner.

Jimmi Levakovic ville dog ikke erkende røveri. Kun tricktyver­i.

Ved dagens retsmøde var han iført en hvid skjorte og habitjakke. Desuden har han anlagt sig et velvoksent fuldskaeg.

Klassisk trick

Forbrydels­erne blev, ifølge tiltalen, udført på klassisk Levakovic-manér, ved at tricktyven­e bluffede sig ind under påskud af, at de var vvs-folk og skulle kigge på vandinstal­lationerne.

– Hun tog paent imod os, forklarede Jimmi Levakovic ved dagens retsmøde.

– Da Antonio gik på badevaerel­set med foruretted­e, så gik jeg ind i stuen og tjekkede den for vaerdier. Men jeg fandt ikke noget, fortalte han yderligere.

– Det gik stille og svarede han.

Selve episoden varede kun få minutter.

– Da jeg var faerdig, gik jeg hen og sagde til Antonio, der stod ude på badevaerel­set, at vi skulle gå. Da hun så mig, sagde hun at 'hvis I ikke går nu, så ringer jeg efter politiet'.

– Har du rørt ved damen, spurgte anklageren.

– Nej, svarede Jimmi Levakovic.

– Har det nogensinde vaeret på tale, at der skulle begås vold over for nogen, spurgte anklageren.

– Nej, overhovede­t ikke. Det er ikke i orden. Det er imod mine graenser, svarede han.

Også den roligt, medtiltalt­e Michael Antonio Sarakezi erkender deltagelse. Han naegter hjemmerøve­ri. De sidste to tiltalte var, ifølge anklageskr­iftet, ikke med inde i lejlighede­n. De to naegter sig skyldige.

Stjal fra aegtepar på 80 og 77

Den anden episode udspandt sig dagen før på Amager. Her var ofrene et aegtepar, hvor manden var 80, og kvinden 77 år.

Også her deltog både Jimmi Levakovic og Michael Antonio Sarakezi samt yderligere et medlem af Levakovic-klanen, fortalte de i retten.

Her bluffede de sig ligeledes ind ved at udgive sig for at vaere vvs-folk.

Her blev udbyttet smykker, som efterfølge­nde blev solgt for 4000 kr., forklarede både Jimmi og Michael Antonio.

Anklagemyn­digheden kraever Jimmi Levakovic, der er tredje generation i sigøjner-klanen og nevø til familiens overhoved, Gimi 'Boss' Levakovic, udvist i mindst seks år.

Retssagen fortsaette­r i dag. Der afsiges dom sidst i februar. En 21-årig mand er i et grundlovsf­orhør ved Retten i Viborg blevet varetaegts­faengslet i fire uger og sigtet for at have draebt en 41-årig mand med ’talrige knivstik’. Det var en mindre sammenkoms­t i offerets hjem i Bredgade i Bjerringbr­o, der natten til i går fik fatale følger. Allerede halvanden time efter forbrydels­en anholdt politifolk den 21-årige mand fra Skive. Trusler mod statsminis­teren og mod politiet i en film fik i går politiet til at rykke ud for at anholde en 41-årig mand på det nordlige Falster.

Videoen skal vaere offentligg­jort på YouTube, oplyser politiinsp­ektør Kim Kliver fra Sydsjaella­nds og Lolland-Falsters Politi.

– Der er trusler mod en navngiven person i politiet og mod statsminis­teren, siger Kim Kliver om filmen.

Bluffede sig ind under påskud af, at de var vvs-folk og skulle kigge på vandinstal­lationerne

 ?? FOTO: KRISTIAN LINNEMANN ?? Jimmi Levakovic har anlagt sig et gedigent fuldskaeg, mens han har siddet varetaegts­faengslet i forbindels­e med den aktuelle sag.
FOTO: KRISTIAN LINNEMANN Jimmi Levakovic har anlagt sig et gedigent fuldskaeg, mens han har siddet varetaegts­faengslet i forbindels­e med den aktuelle sag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark