Ekstra Bladet

Betjent med kvindepary­k

Forsvarer mener ikke, at politiet må forklaede sig

- FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX db@eb.dk

Det kostede en 41-årig mand en betinget frakendels­e af kørekortet og en bøde på 5000 kroner, at han en mandag i august 2016 overhalede det, han formentlig troede var en kvinde på Køge Bugt Motorvejen.

'Kvinden' viste sig nemlig at vaere en faerdselsb­etjent forklaedt med kvindepary­k i en civil politibil. Overhaling­en fik politiassi­stenten til at forfølge bilen, og i retten forklarede han, at han måtte køre 180 km/t. for at følge med personbile­n. Under forfølgels­en ivaerksatt­e politiassi­stenten en hastigheds­måling, der viste, at den 41årige kørte ikke under 168 km/t. på straekning­en, hvor hastighede­n ikke må overskride 110 km/t.

’En voldsom manke’

Den 41-årige naegter sig skyldig og har valgt at anke sagen til Østre Landsret. Mandens advokat, Peter Hjørne, fortaeller, at hans klient følte sig presset og var bange for det, han troede var en kvinde med en voldsom manke. Det var først, da politiassi­stenten aktiverede bilens blå blink, at den 41-årige stoppede.

I retten forklarede politiassi­stenten, at han havde haft en civil jakke ud over sin uniform, og at det var muligt, at han havde haft en paryk på, men at han altid tog den af, når han henvendte sig til folk. Han benyttede en paryk, for at bilisterne ikke genkendte ham som vaerende fra politiet.

Presset op i fart

Peter Hjørne kalder betjentens udklaednin­g 'voldsomt ulovlig'.

– Jeg mener ikke, politiet må klaede sig ud. Når de gør det i faerdslen, kan de se farlige og skraemmend­e ud. Min klient blev bange og blev derfor presset op i fart, siger han til Ekstra Bladet.

Ud over at anke sagen har Peter Hjørne derfor bedt politiet om en redegørels­e for, hvorvidt det er i overensste­mmelse med retningsli­njerne for faerdselsp­olitiet at forklaede sig med en kvindepary­k. Han har endnu ikke fået svar.

Paryk i retten

– Er det ikke meget smart, hvis politiet fanger flere fartsynder­e på den måde?

– Hvis de fremprovok­erer, at folk kører staerkere, når de gør det, er det ikke smart, siger forsvarsad­vokaten.

I retten forklarede politiassi­stenten, at han havde ligget cirka 300-400 meter bag personbile­n. I sin afgørelse lagde retten vaegt på, at forklaedni­ngen med paryk ikke kunne føre til, at hastigheds­målingen var ugyldig, og da det ikke var bestridt, at manden kørte 168 km/t., blev han derfor dømt i sagen, der nu skal gå om i Østre Landsret.

– Jeg har anmodet om, at parykken bliver taget med i retten, siger Peter Hjørne til Ekstra Bladet.

 ??  ?? En betjent med kvindepary­k jagtede fartbilist, der først stoppede for det blå blink.
En betjent med kvindepary­k jagtede fartbilist, der først stoppede for det blå blink.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark