Ekstra Bladet

TAKKER AF Vejen til toppen

- Ls@eb.dk

nu, at jeg har tid til at se det retrospekt­iv og sige til mig selv, at jeg klarede det her. Jeg gjorde det, siger Malte Ebert.

Vil ikke blive en kliché

Han erkender, at livet som Gulddreng har kraevet ofre, som han har haft det svaert ved.

– Det er jo skørt at leve to Gulddreng leverede en uhørt praestatio­n og sikrede sig en plads i dansk musikhisto­rie, da hans første syv singler alle nåede til tops på hitlistern­e – endda før han overhovede­t havde udgivet et album. Det kan man ikke for evigt – det tager overhånd. I perioder har jeg vaeret nødt til at laegge låg på mit privatliv, hvor der er sket en masse på den private front, som jeg ikke har kunnet give plads til, fordi jeg blev nødt til at vaere til stede i Gulddrengs liv.

Et eksempel er, da hans storebror blev far, og Malte blev onkel.

– Jeg har vaeret der, men jeg har ikke vaeret til stede, fordi jeg altid har taenkt over, hvad mit naeste traek med Gulddreng skulle vaere.

Malte Ebert understreg­er, at det er det rigtige tidspunkt at traekke bremsen og stoppe det opsigtvaek­kende musikalske eventyr.

– Jeg har lige siden starten vidst, at det også skulle slutliv.

Ungdommen har festet til ham på diskoteker­ne, foraeldren­e har skrålet med til koncertern­e

te, og at det ikke skulle traekkes ud. Jeg ville ikke leve laenge nok til at se mig selv blive den kliché, som jeg prøvede at portraette­re. Men der kører da en masse følelser og tanker rundt i hovedet her i den sidste stund.

Den naermeste fremtid byder på ferie og afslapning, inden han tager til Los Angeles for at lave musik på engelsk og i eget navn. Han naerer ingen forhåbning­er om at leve op til Gulddrengs succes.

– Det kan man ikke. Man skal aldrig nogensinde sammenlign­e sig selv med sig selv. Jeg kigger fremad. Jeg har haft halvandet år, hvor jeg har opnået ufatteligt meget, men jeg har nye ambitioner og nye mål.

 ?? PR-FOTO FOTO: MOGENS FLINDT FOTO: MOGENS FLINDT ?? d Gulddreng med krydsede fingre på begge haender. – Jeg er afklaret, spaendt og glaeder mig rigtig meget til at runde det af med et kaempe brag. Selvfølgel­ig bliver det hårdt, det er aldrig nemt at begrave sig selv. Det er med stor sorg og stor glaede,...
PR-FOTO FOTO: MOGENS FLINDT FOTO: MOGENS FLINDT d Gulddreng med krydsede fingre på begge haender. – Jeg er afklaret, spaendt og glaeder mig rigtig meget til at runde det af med et kaempe brag. Selvfølgel­ig bliver det hårdt, det er aldrig nemt at begrave sig selv. Det er med stor sorg og stor glaede,...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark