Ekstra Bladet

Putin er ikke farlig

-

Hvad er det lige der sker i den store verden? Sverige frygter angreb fra Rusland, og nu er en højtståend­e engelsk officer kommet på banen med udtalelse om, at det ikke er et spørgsmål om, hvorvidt Rusland vil angribe Vesten, men naermere et spørgsmål om hvornår.

Det lyder meget voldsomt og burde vaekke bekymring. Men der en udbredt russerfors­kraekkelse i Vesten. Danmark opruster helt vildt, og der skal bruges penge til endnu mere isenkram af den farlige slags. Vi sender soldater afsted og sågar et krigsskib, så russerne kan se, at vi mener det alvorligt. Selv om jeg nu ikke tror, at praesident Putin ryster i bukserne af den grund.

Hvorfor skal vi bruge så mange penge på dette vanvid?

Jeg tvivler på, at russerne har nogen plan for at gå i lag med NATO eller omvendt. Det vil jo blive en krig uden vindere og det helt store ragnarok for kloden. Supermagte­rne har i forvejen rigeligt med atomvåben, så de er i stand til at udslette hinanden og resten af jordens befolkning op til flere gange.

Selv om det er utopi at tilbyde Rusland medlemskab af NATO, så var det da vaerd at ønske, for så kunne man tage fat på den virkelige trussel: terrorisme­n.

Jeg tror ikke på, at Rusland er en trussel for verdensfre­den. USA og Rusland tør ikke gå i åben konfrontat­ion, de nøjes med at slås bag kulisserne og bruge andre landes områder. Det er sgu trist, når man taenker på, hvor mange mennesker, der lider nød overalt i verden på grund af krige, sult og fattigdom.

Leif Lemcke Ildfugleva­enget 148 Odense S

Vladimir Putin – fredens mand?

 ?? FOTO: ALEXEI DRUZHININ ??
FOTO: ALEXEI DRUZHININ

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark