Ekstra Bladet

CHRISTINA TABTE 40 KILO PÅ HALVANDET ÅR

MÅLRETTET: 23-årige Christina Jensen har vaeret større end de fleste, så laenge hun kan huske. Men da hun så sig selv på svigerfami­liens billeder, lagde hun livsstilen helt om

- JULIE NØRGAARD SØRENSEN

Det rammer som et hårdt slag i maven, da Christina åbner de billeder, der blev taget af hende under besøget hos kaerestens familie.

Egentlig undgår hun altid at få taget billeder af sig selv, men de mange stemningsb­illeder er en tradition i svigerfami­lien, så hun må modvilligt stille op.

Og her ser hun tydeligt, hvordan kiloene har sneget sig ind på hende, og hun kan pludselig ikke rigtig kende sig selv laengere.

De øjenåbnend­e fotos bliver startskudd­et til et helt nyt liv.

I dag er det halvandet år siden, at den nu 23-årige Christina Jensen for alvor indså, at hun måtte tage kontrol over sin krop. En kontrol, hun aldrig rigtig har følt, at hun har haft.

– Jeg har altid vaeret stor. Allerede som fem-seks-årig var jeg mere buttet end andre, så det har jeg jo bare vaeret vant til. Min familie og mine venner har gang på gang sagt til mig, at nu skal jeg også til at passe på min vaegt, men det har bare altid vaeret sådan, fortaeller hun.

Flov over sin krop

Men den dag i 2016 tager Christina et valg. Hun vil kaempe imod de kilo, der har fyldt en del naermest hele hendes liv. Vaegten viser på det tidspunkt 130 kilo, og selv om Christina er både glad og tilfreds med sin tilvaerels­e, ved hun godt, at der skal gøres noget.

– Jeg har aldrig vaeret ked af det eller ensom. Jeg har en masse søde venner, jeg er aldrig blevet mobbet, og jeg har en sød kaereste. Men jeg har altid hadet at få taget billeder, og jeg har altid vaeret flov over min krop, fortaeller hun.

Kiloene har det bare med at saette sig på den unge, livsglade pige. I familien har de spist, som man gør i mange andre danske familier med masser af god, gammeldags mad, og da Christina efter 9. klasse starter som kokkeelev, bliver det for alvor svaert at holde øje med vaegten.

Kun store portioner

Med mad omkring sig dagen lang og en masse prøvesmagn­inger, der er nødvendige for at laere, stiger vaegten også i løbet af de fire år, uddannelse­n tager.

– En af de ting, der har vaeret problemati­sk for mig, har vaeret, at jeg altid har spist meget store portioner. Det har vaeret som om, at min maethedsfo­rnemmelse har vaeret helt vaek, så jeg har spist alt for meget til alle måltider.

Allerede som fem-seks-årig var jeg mere buttet end andre

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN OG PRIVATFOTO ?? Stor forskel
Da Christiana Jensen vejede mest, var vaegten helt oppe på 130 kilo. I dag er den 23-årige kvinde 40 kilo lettere, og hun arbejder stadig målrettet på at komme ned i normalvaeg­t.
FOTO: LINDA JOHANSEN OG PRIVATFOTO Stor forskel Da Christiana Jensen vejede mest, var vaegten helt oppe på 130 kilo. I dag er den 23-årige kvinde 40 kilo lettere, og hun arbejder stadig målrettet på at komme ned i normalvaeg­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark