Ekstra Bladet

ET SKRIDT TILBAGE OG TO FREM

ERIK SVIATCHENK­O er vendt hjem til FC Midtjyllan­d for at vinde endnu et mesterskab og for at vise omverdenen, at han er god nok til endnu et udlands-eventyr

- Thomas N. Andersen tna@eb.dk Tariq Mikkel Khan foto@eb.dk

DUBAI (Ekstra Bladet): Det er, som om han aldrig har vaeret vaek, når man ser Erik Sviatchenk­o gå forrest til FC Midtjyllan­ds traening på de grønne graesbaner i Dubai, og når han helt ’hjemmevant’ vader rundt på hotellet sammen med Jakob Poulsen. Øverst i hierarkiet.

Men Erik Sviatchenk­o har altså tilbragt de seneste to år i skotske Celtic – med blandet succes. Danskeren har ad flere omgange spillet regulaert i den traditions­rige hovedstads­klub, men skader har afbrudt kontinuite­ten.

De seneste par måneder har danskeren, med fem landskampe under baeltet, dog traenet med for fuld styrke i Glasgow. Det har derfor vaeret et regulaert fravalg af Sviatchenk­o, når manager Brendan Rodgers kun har haft danskeren med på baenken to gange siden midt i november. Uden spilletid.

Lejeophold

Det er derfor, FCM-helten er vendt hjem igen – også selv om det kun er for et halvt år på leje. For at få spilletid, endnu et mesterskab til Herning og for at gøre sig selv interessan­t i det store udland igen.

– Selvfølgel­ig kan man se det som et skridt tilbage i min karriere. Sådan er det i fodbold. Det går hurtigt op og ned, og nogle gange er man nødt til at tage et skridt tilbage for at tage to eller tre frem igen. Så er det heller ikke vaerre, siger Erik Sviatchenk­o.

– Bliver jeg stamspille­r og kan vaere med til at vinde mit andet mesterskab med FC Midtjyllan­d, så står jeg pludselig på toppen igen og med rigtig gode kort på hånden til sommer. Man kan sagtens kalde mit skifte for et trygt springbrae­t, selv om jeg ikke har fået nogen løfter. Men jeg kender klubben ud og ind, og jeg får en traener, der tror på mig. Jeg er supermotiv­eret til det kommende halve år, siger Erik Sviatchenk­o.

Paradoksal­t nok var danskeren med de ukrainske rødder taet på at skifte til Premier League sidste januar, da karrieren var på sit højdepunkt.

Celtic et step op

Siden har FC København og Ståle Solbakken erklaeret sin kaerlighed til forsvarssp­ille-

Den ultimative drøm har hele tiden vaeret Premier League

Jeg har stor respekt for Ståle og FCK, men der er en årsag til, at jeg er på leje i FCM nu i stedet

Man kan sagtens kalde mit skifte for et trygt springbrae­t, selv om jeg ikke har fået nogen løfter

ren, men nu er han altså tilbage i den klub, hvor seniorkarr­ieren blev indledt i 2006.

– Jeg ville slet ikke have vaeret noget foruden. Celtic har virkelig vaeret et step op, og det hele er 100 gange større.

– Jeg har udviklet mig voldsomt i den vinderkult­ur, der er i klubben. Når vi vandt 1-0, skaendtes folk jo højlydt, fordi vi skulle have vundet 3-0. Det har vaeret en kaempe udfordring, der giver mod på mere.

– Planen er helt sikkert at fortsaette i udlandet, når jeg har vundet mesterskab­et med FCM. FCK er et lukket kapitel. Jeg har stor respekt for Ståle og FCK, men der er en årsag til, at jeg er på leje i FCM nu i stedet.

– Jeg er trods alt kun 26 år og har vist, at jeg kan vaere med på topniveau, siger Erik Sviatchenk­o og løfter selv sløret for fremtidsdr­ømmen:

– Den ultimative drøm har hele tiden vaeret Premier League, men jeg er også realistisk, og jeg kunne sagtens forestille mig en tur forbi Holland, Frankrig eller The Championsh­ip, hvis der er bud efter mig. Det var der allerede i januar-vinduet, men jeg følte ikke, det var sikkert nok. Det kunne vaere tre kampe og så på baenken igen.

– Nu har jeg et halvt år til at vise omverdenen, at jeg er klar til at tage kampen op i udlandet på ny.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Super motiveret
– Jeg er super motiveret til det kommende halve år, siger FC Midtjyllan­ds lejesvend Erik Sviatchenk­o.
Super motiveret – Jeg er super motiveret til det kommende halve år, siger FC Midtjyllan­ds lejesvend Erik Sviatchenk­o.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark