Ekstra Bladet

Iskolde børsmaegle­re

-

Verden over er aktiekurve­rne knaekket, men billedet af en børsmaegle­r, der er ved at rive håret af sig selv, mens tårerne triller ned ad kinderne, er langt fra virkelighe­den.

Ekstra Bladet har vaeret på besøg hos Nordeas trading-floor, og her sad de slipseog kjoleklaed­te børsmaegle­re iskoldt og fulgte udviklinge­n. Der var ingen panik eller skrig, blot et køligt overblik over det blødende aktiemarke­d.

Analyseche­fen for Nordea, Niels From, fortaeller om en morgen praeget af en ophøjet ro trods blodrøde tal.

– Ingen råbte og skreg, men man kan godt maerke, at telefonern­e ringer lidt mere, og koncentrat­ionen stiger, når markedet ser sådan ud.

Chokeret chef

Selv om analyseche­fen er en garvet aktiekende­r, kan han stadig blive overrasket over markedets luner

– Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg havde forudset, at tallene ville vaere så røde i dag.

Allerede klokken 12 var faldet aftaget og udgjorde cirka 1,7 procent, men hvis de danske aktier ender i rødt, bliver det den syvende dag i traek med røde tal.

Ingen krise på vej

Det kan lede tankerne tilbage til den finansiell­e krise i 2008, når markedet bløder, men Niels From understreg­er, at markedet ikke er på vej i krise.

– Danskerne skal ikke laegge deres økonomi om på grund af det her, men man skal vaenne sig til, at aktierne ikke kun stiger, siger chefanalyt­ikeren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark