Ekstra Bladet

VENSTRE-LØVE KNALDET

SKJULTE SANDHEDEN: Venstre-politikere­n Jakob Engel-Schmidt, der er direktør på en ungdomsudd­annelse, er blevet frakendt kørekortet efter at have kørt med narko i blodet

- JAMES KRISTOFFER MILES JANUS ØSTERGAARD KRISTIAN B. LARSEN STEEN LARSEN kristoffer@eb.dk; jao@eb.dk; pma@eb.dk; kbl@eb.dk; steen@eb.dk

Venstre-profilen Jakob Engel-Schmidt, der i øjeblikket holder orlov fra Folketinge­t for at vaere direktør på ungdomsudd­annelsen Niels Brock, er blevet taget af politiet for at have kørt bil med ulovlige stoffer i blodet. Han er nu blevet frakendt kørekortet ubetinget i tre år og skal have en bøde.

Overtraede­lsen af faerdselsl­ovens narkoparag­raf er sket for et andet stof end hash. Det er uvist hvilket.

Ekstra Bladet har fået aktindsigt i en døgnrappor­t hos Københavns Politi og i sagen hos anklagemyn­digheden på det tidspunkt og det sted i København, hvor Jakob Engel-Schmidt blev stoppet af politiet i juli sidste år.

Mistaenkel­ig adfaerd

Af døgnrappor­ten fremgår det, at Jakob Engel-Schmidt natten til 4. juli sidste år forsøgte at obstruere politiets arbejde.

Patruljen beskriver her, at de stoppede Engel-Schmidts bil på Lyngbyvej i København på grund af en lygtefejl.

Herefter fattede politiet ifølge den interne log hurtigt mistanke til Jakob Engel-Schmidt, hvilket efter noget tid endte med en anholdelse af folketings­medlemmet.

’Føreren af køretøjet havde en ifølge patruljen meget atypisk og mistankepå­dragende adfaerd, som gjorde, at han blev sigtet for 53/54-kørsel (hhv. spiritus- og narkoparag­raffen i faerdselsl­oven, red.). Han naegtede at deltage i både en udåndingsp­røve og en narkometer­test og blev derfor kl. 00.43 erklaeret for anholdt’, hedder det i døgnrappor­ten.

Det fremgår videre, at en blodprøve blev udtaget på Station Bellahøj, hvorefter Engel-Schmidt blev løsladt kl. to om natten.

Stoppede uden forvarsel

Ekstra Bladet spurgte 7. september efter flere tip til sagen hos V-politikere­n. Dagen efter stoppede han uden forvarsel i Folketinge­t for at tage orlov og i stedet blive udviklings­direktør på uddannelse­sinstituti­onen Niels Brock.

Dengang spurgte Ekstra Bladet Jakob EngelSchmi­dt, om sigtelsen for spirituskø­rsel var frafaldet. Efterfølge­nde spurgte Ekstra Bladet, om der var tale om andet end spirituskø­rsel, uden at kunne få svar fra Venstre-politikere­n.

Ekstra Bladet bad af den grund om aktindsigt hos politiet.

Efter en lang sagsbehand­lingstid viser det sig altså nu, at sigtelsen efter faerdselsl­ovens narkoparag­raf (paragraf 54) har udløst en bøde og en ubetinget frakendels­e af kørekortet i tre år.

Jakob Engel-Schmidt har igennem flere år vaeret en af fremtidens maend i regeringsp­artiet Venstre. Han er ud over sit job som direktør på Niels Brock også paneldelta­ger på aktualitet­s-programmet ’News & Co.’ på TV2 News.

Føreren af køretøjet havde en ifølge patruljen meget atypisk og mistankepå­dragende adfaerd

Han naegtede at deltage i både en udåndingsp­røve og en narkometer­test

 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? Kryber til korset
– Jeg har brudt lovgivning­en. Det er utilgiveli­gt, siger Jakob Engel-Schmidt, der erkender at have kørt med euforisere­nde stoffer i blodet.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX Kryber til korset – Jeg har brudt lovgivning­en. Det er utilgiveli­gt, siger Jakob Engel-Schmidt, der erkender at have kørt med euforisere­nde stoffer i blodet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark