Ekstra Bladet

FOR NARKO-KØRSEL Engel-Schmidt: Mit livs fejltagels­e

-

Venstre-politikere­n Jakob Engel-Schmidt erkender over for Ekstra Bladet, at han kørte med euforisere­nde stoffer i blodet i juli måned sidste år.

– Det er mit livs fejltagels­e. Jeg vidste ikke, at jeg havde noget i mit blod. Ellers havde jeg aldrig kørt bil, siger en berørt Jakob EngelSchmi­dt til Ekstra Bladet.

– Jeg har brudt lovgivning­en. Det er utilgiveli­gt. Jeg undskylder over for de mennesker, jeg har skuffet. Det gaelder både min familie, min kaereste og selvfølgel­ig alle de vaelgere, jeg er ansvarlig over for. Og det gaelder selvfølgel­ig også, selvom jeg ikke sidder i Folketinge­t i dag, siger Jakob EngelSchmi­dt, der dog afviser at fortaelle, hvilket stof der er tale om.

– Vi kan se, at du naegtede at samarbejde med politiet og lade dig teste. Hvorfor det?

– Jeg har opført mig utrolig tåbeligt. Jeg skammer mig over det. Det er uacceptabe­lt. Jeg skulle selvfølgel­ig bare have pustet og blaest med det samme. Men jeg var overbevist om, at der ikke var noget i mit blod.

– Vi spurgte til sagen i september; også til, om der var tale om narkokørse­l. Men det kunne vi ikke få noget svar på. Hvorfor valgte du at skjule sandheden?

– Jeg kunne ikke have givet jer svar dengang. Dengang I spurgte, vidste jeg ikke, hvad udfaldet blev. Jeg kunne ikke drømme om at køre bil, hvis der var noget i mit blod. Jeg fik desvaerre en ubehagelig overraskel­se, som har givet anledning til dyb selvransag­else, efter jeg fik et brev fra politiet, flere måneder efter vi havde talt sammen, siger politikere­n uden dog at ville gå i detaljer med, hvornår han mere praecist har fået svar.

– Har du fortalt din arbejdspla­ds om sagen?

– Jeg har fortalt min familie, min kaereste, mit arbejde og min kredsforma­nd om det. Og det er noget, jeg kommer til at drøfte med dem over de naermeste dage. Jeg ved ikke, hvad fremtiden bringer.

Jeg har opført mig utrolig tåbeligt. Jeg skammer mig over det

 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ??
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX
 ??  ?? Jakob Engel-Schmidt afviser ikke at vende tilbage til Folketinge­t og det politiske liv.
Jakob Engel-Schmidt afviser ikke at vende tilbage til Folketinge­t og det politiske liv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark