Ekstra Bladet

Har luftet comeback på Borgen

-

’Jakob Engel-Schmidt forlader Folketinge­t.’

Sådan lød overskrift­en på Venstres pressemedd­elelse 7. september sidste år, hvor det blev annonceret, at Jakob Engel-Schmidt stoppede i Folketinge­t. Der var imidlertid ikke et ord i pressemedd­elelsen om, at EngelSchmi­dt i virkelighe­den blot gik på orlov fra Folketinge­t. Der var altså alligevel ikke tale om et endegyldig­t farvel til Borgen, hvilket EngelSchmi­dt da også indrømmede over for Ekstra Bladet i december sidste år.

Her forklarede han, at han måske allerede ville komme tilbage til Folketinge­t i løbet af 2018, når arbejdet på uddannelse­sinstituti­onen Niels Brock ophører.

– Jeg har taget orlov umiddelbar­t til efter sommerferi­en naeste år (i år, red.), og det er fantastisk, at Niels Brock kan bruge mine kompetence­r, lød det fra Venstreman­den.

Vakte undren

Den udmelding fra Jakob Engel-Schmidt vakte undren hos Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.

– Jeg synes, Jakob var meget klar, da han her for tre måneder siden meldte ud, at nu stoppede han i politik, lød reaktionen fra EllemannJe­nsen.

– Mads Fuglede er kommet ind og har overtaget mandatet fra Jakob Engel-Schmidt. Og det var egentlig mit indtryk, at det var en permanent ordning. Det tror jeg også, var Mads Fugledes indtryk, sagde Jakob EllemannJe­nsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark