Ekstra Bladet

HJERNESKAD­ET TV-VAERT

Tidligere ’Top Gear’-vaert Richard Hammond har stort set mistet hukommelse­n efter flere ulykker

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@eb.dk

Richard Hammond må vaere en af tv-historiens mest uheldige vaerter. Han har flere gange vaeret involveret i meget alvorlige ulykker, og nu afslører hans kollegaer, at det har haft sin pris. Blandt andet er det gået gevaldigt ud over hukommelse­n.

– Man kan fortaelle ham noget, og fem sekunder senere er det forsvundet ud af hans hoved, siger Hammonds ’The Grand Tour’kollega Jeremy Clarkson og tilføjer:

– Det er ikke hans egen skyld, det er, fordi han ikke kan finde ud af at køre bil, at han endte på hovedet og skadede sin hjerne.

To uger i koma

Hammond, der går under øgenavnet ’The Hamster’, var i 2006 ude for den vaerste ulykke i sin karriere som tvvovehals.

Den ekstremt alvorlige ulykke indtraf i forbindels­e med et stunt med en raketdreve­t bil, hvor han kørte galt med intet mindre end 450 kilometer i timen.

Den uheldige tv-stjerne måtte indlaegges i fem uger og tilbragte de to af ugerne i kunstig koma.

Richard har efterfølge­nde fortalt, at han lider under alvorlige følgevirkn­inger fra ulykken.

Det er ikke kun firehjuled­e køretøjer, den uheldige helt kan finde ud af at komme galt afsted med.

Sidste år var han involveret i en motorcykel­ulykke i Mozambique, hvor han styrtede og efter sigende lå bevidstløs i vejsiden i minutterne efter styrtet.

Langt til hospitalet

Ulykken indtraf under optagelser­ne til anden saeson af ’The Grand Tour’ – langt fra hospitaler og laegehjael­p.

På spørgsmåle­t om, hvorvidt Hammond efterfølge­nde blev indlagt, svarede hans bramfri og humoristis­ke kollega Jeremy Clarkson med et glimt i øjet: ’Vi benytter os ikke af hospitaler’.

Røg ned af bjergskrae­nt

Seneste ulykke indtraf i Schweiz sidste år, hvor Hammond og kollegerne lavede optagelser til ’The Grand Tour’, som han er vaert for i selskab med netop de tidligere ’Top Gear’-vaerter Jeremy Clarkson og James May.

Som en del af optagelser­ne til programmet var det planen, at Hammond skulle gennemkøre banen, hvor racerløbet Hemberg Hill Climb hvert år bliver kørt.

Hammond kørte i en superbil med elmotor, da han mistede herredømme­t over de mange hestekraef­ter og i et sving bragede ned ad en bjergskrae­nt.

Bilen slog flere kolbøtter og undgik kun lige akkurat at smadre ind i et hus. Herefter brød bilen i brand.

Den uheldige chauffør kunne dog på mirakuløs vis selv kravle ud af bilen.

Han blev efterfølge­nde fløjet i helikopter til et naerliggen­de hospital, hvor det blev konstatere­t, at han var sluppet med skraekken og en braekket knaeskal.

Man kan fortaelle ham noget, og fem sekunder senere er det forsvundet ud af hans hoved

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark