Ekstra Bladet

DØGNRAPPOR­TEN

SNØD KVINDE EFTER KVINDE Mads Andersen idømt to år og ni måneders faengsel for omfattende svindel

- NANNA BAY MADSEN nbm@eb.dk

På Facebook tog 48-årige Mads Andersen kontakt til en tidligere kvindelig klassekamm­erat. De aftalte at mødes på et vaertshus. Her stjal han hendes dankort og haevede efterfølge­nde tusindvis af kroner.

I Østjylland mødte han en anden kvinde i en swingerklu­b, som han indledte et forhold til. Også hende stjal han fra. Denne gang en telefon og en iPad.

Men svindlen langtfra der. stoppede

400.000 kr. i erstatning

I går blev charmøren og storbedrag­eren Mads Andersen idømt to år og ni måneders faengsel i Københavns Byret for 37 forhold, der indebar omfattende bedragerie­r, dokumentfa­lsk og tyveri – isaer udført mod de kvinder, som han kom i kontakt med via netdating. Men også teleselska­ber, banker og bilforhand­lere blev snydt af svindleren.

I dommen indgår 492 dage, som han skylder i reststraf fra sin forrige dom.

Ud over sin faengselss­traf skal Mads Andersen betale over 400.000 kroner i erstatning til sine ofre.

Gårsdagens dom er langtfra den første faengselss­traf, Mads Andersen har modtaget.

I en periode på 23 år er han blevet idømt ti domme på mere end 13 års faengsel – blandt andet for dokumentfa­lsk og bedrageri.

Da Mads Andersen fik sin nye dom, sad han roligt og tilbagelae­net i sin stol og nikkede let mod dommeren. Sagen blev kørt som en tilståelse­ssag, og Mads Andersen erkendte stort set alle de 37 forhold, han var tiltalt for.

Vil starte på en frisk

– Jeg er ked af, at jeg har såret andre mennesker, og jeg er klar til at sidde inde for det, sagde Mads Andersen i retten.

– Efter min afsoning vil jeg til Tyskland og starte på en frisk. Det kan jeg ikke her i Danmark på grund af min kriminelle fortid. Jeg har brug for psykiatris­k hjaelp, for jeg kan alene.

Mads Andersen mente, at halvdelen af sagerne kunne vaere undgået, hvis han var blevet sat bag tremmer i sommeren 2015. Han blev anholdt og fremstille­t i grundlovsf­orhør.

– Jeg blev gudhjaelpe­mig løsladt. Bagefter tog jeg ned på Station City og spurgte hvorfor. Jeg havde brug for hjaelp. Men jeg blev bare sluppet løs, forklarede han. ikke klare

Kraevede højere straf

det Anklager Camilla Jørgensen kraevede Mads Andersen idømt tre år og seks måneders faengsel.

– Det er en sag af en ualmindeli­g grov karakter. Jeg ser det som en skaerpende omstaendig­hed, at Mads Andersen har ernaeret sig gennem kriminalit­et meget laenge, og at han har skabt tillid til sine ofre, lød det fra anklageren.

Forsvarer Helle Lokdam argumenter­ede derimod for kun halvandet års faengsel.

– Han har haft en traumatise­rende opvaekst, og det gør, at han er faldet i. Jeg mener ikke, at han har tilrettela­gt sit liv efter kriminalit­et, lød det fra Helle Lokdam, der henviste til Mads Andersens uddannelse og arbejde som tømrer. Mads Andersen modtog dommen på stedet. BALLERUP: Politiet rykkede ud til en anmeldelse om en ’fastfrosse­t’ svane ved et vandhul. Men midt i patruljens redningsak­tion rejste den sig og gik fra stedet.

– Vi beklager forstyrrel­sen og er glade for, at den ikke var kommet til skade, lyder det fra ordensmagt­en.

HILLERØD: En 36-årig anmeldte, at han under luftning af sin bomuldshun­d i Frederiksv­aerksgade havde vaeret udsat for, at tre store hunde var sluppet ud fra en indhegning. Hundene havde overfaldet og bidt hans hund, så den efterfølge­nde måtte til dyrlaege og aflives. Sagen efterforsk­es.

BIRKERØD: En brand blev anmeldt i en carport på en adresse. Brandvaese­n og patrulje kom til stedet, hvor ilden blev slukket. Det kan ikke udelukkes, at brandårsag­en skyldes en fejl i solpaneler, men det undersøges nu.

NYKØBING F.: En 17-årig dreng er sigtet for at overtraede retsplejel­ovens forbud mod at tage billeder i retten. Der blev holdt retsmøde i retten i Nykøbing, og en betjent, der overvaered­e sagen, så, at en tilhører havde optaget et billede fra retssalen og videresend­t det på Snapchat. Drengen kan nu vente en bøde for overtraede­lsen. ORØ: Der udbrød brand i en firlaenget gård, men det lykkedes brandvaese­net at begraense ilden til den vestlige laenge. Det antages, at branden er opstået i forbindels­e med et braendefyr, hvor ilden har bredt sig til loftet. Ingen personer eller dyr kom til skade.

LILLE SKENSVED: En 82årig kvinde fortalte sin hjemmehjae­lper, at en mand havde vaeret forbi og skulle tjekke, om folk havde sikret sig mod indbrud. Hjemmehjae­lperen fattede mistanke, og det viste sig, at der manglede en kuvert med penge fra den gamle dames hjem. Han beskrives som dansk og 45-50 år. RØNNE: En 41-årig mand blev anholdt for i beruset tilstand at have optrådt truende i Faergeterm­inalen på Finlandsve­j. Han blev anbragt i detentione­n.

GILLELEJE: Politiet efterlyste en mand på en crossmaski­ne, som havde begået haervaerk på en fartmåler med kamera, men som praestered­e også selv at blive filmet af den. Efter tip er manden nu anholdt og sigtet.

Jeg er ked af, at jeg har såret andre mennesker

 ?? POLITIFOTO ?? Mads Andersen skal bag tremmer i to år og ni måneder for svindel.
POLITIFOTO Mads Andersen skal bag tremmer i to år og ni måneder for svindel.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark