Ekstra Bladet

Mor til dømt dreng: Han vil gerne sige undskyld til offeret

- SOFIE NEPPER-CHRISTENSE­N sen@eb.dk

Det er et år siden, at fire 15årige drenge angreb en 16årig dreng med en flaske braendende benzin i Ry i Midtjyllan­d.

Vibeke Lauridsen er mor til en af de to drenge, der fik de hårdeste domme. Hun var i chok, da hun hørte, hvad hendes søn sammen med tre skolekamme­rater havde gjort mod den jaevnaldre­nde dreng. Sønnen fik halvandet års faengsel, hvor det halve år var ubetinget.

Til DR Østjylland fortaeller Vibeke Lauridsen, hvordan hun fik kvalme, da hun 6. februar 2017 om aftenen modtog et opkald fra en politibetj­ent.

– Jeg kunne naesten ikke komme i tanke om noget, der var vaerre. Netop fordi det kunne vaeret gået meget mere galt, siger Vibeke Lauridsen til DR Østjylland.

Er ved at komme videre

Moderen fortaeller til Ekstra Bladet, at familien er på vej videre.

– Drengene har fået deres straf. Den har de udstået, og de er godt videre. Ikke at det skal negligere det, der er sket, men vores dreng er ved at komme videre, siger Vibeke Lauridsen.

Vibeke Lauridsen fortaeller, at hendes søn gerne vil mødes med den dreng, han i sin tid angreb med en brandbombe.

Angrebet resultered­e i, at offeret blev forbraendt på omkring 30 procent af kroppen. Sønnen vil gerne sige undskyld.

– Politiet har opfordret os til et konfliktmø­de. Og det har vi flere gange rykket for, fordi vores søn gerne vil have det ud af verden.

– Han har sagt flere gange til mig: ’Mor, jeg vil gerne sige undskyld til ham. Jeg har ikke noget imod ham, og vi har aldrig haft konflikter’, fortaeller hun.

Bolden ligger hos offeret

– Men både politiet og kommunen siger, at bolden ligger hos offeret nu. Han har hidtil meldt ud, at han ikke har vaeret klar. Så vi kan ikke gøre mere nu.

– Vi vil egentlig gerne have det ud af kroppen. Også fordi de kommer til at mødes igen. Det er jo en lille by. Og jeg synes, det er aergerligt, hvis de ikke mødes, for jo laengere tid, der går, jo mere akavet bliver det, siger Vibeke Lauridsen.

Angrebet foregik ved den lokale sportshal i Ry.

De fire drenge, der overfaldt den femte dreng, fik alle ubetingede faengselss­traffe.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med offerets bistandsad­vokat, Simon Eilrich, der oplyser, at familien ikke ønsker at få videregive­t deres kontaktinf­ormationer.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Det var her ved Ry Hallerne, at en 16-årig dreng med afghanske rødder blev overfaldet af fire andre drenge med en brandbombe.
FOTO: ERNST VAN NORDE Det var her ved Ry Hallerne, at en 16-årig dreng med afghanske rødder blev overfaldet af fire andre drenge med en brandbombe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark