Ekstra Bladet

HVAD BLEV DER AF VELFAERDSS­TATEN?

- Bent Ole Rasmussen Skjoldvaen­get 46 Assens

Velfaerdss­taten vil alle politikere vaerne om, specielt op til folketings­valgene. Alle bedyrer, at det net, der er spaendt ud under borgerne, skal kunne samle op, når og hvis man rammes af sygdom, arbejdsløs­hed eller personlige tragedier. Når valget er overstået, har alle uanset partifarve glemt deres fine løfter om velfaerdss­taten. Tvaertom virker det, som om alle gør en indsats for at nedbryde velfaerden. I dagens Danmark er det en katastrofe at blive ramt af langvarig sygdom eller arbejdsløs­hed. En sådan person bliver mødt med mistro og let skjulte hentydning­er til, at vedkommend­e nok ikke gider arbejde. Man jagtes af det offentlige system med krav om jobprøver og samtaler, der ikke fører til noget. Resultatet er ofte, at mennesker nedbrydes totalt, familier splittes, og antallet af hjemløse er stigende også i de mindre provinsbye­r.

På trods af løfter om at forbedre vilkårene gennemført­e man en omlaegning af invalidepe­nsionen til førtidspen­sion og lod kommunerne baere størstedel­en af udgifterne, hvilket har betydet, at det naesten er umuligt at få tildelt en sådan pension. Landspolit­ikerne hjalp godt til ved at indføre kontanthja­elpsloftet, hvis eneste formål var at gøre maskerne i sikkerheds­nettet så store, at flere faldt igennem, og man derved sparede på de offentlige udgifter.

Hvis borgerne er utilfredse og vil klage over diverse afgørelser, har man via digitalise­ringen gjort det naesten umuligt at komme frem til personer, der gider at tage sig af sagen.

Hvordan er det kommet så vidt, at politikern­e mistaenker almindelig­e borgere for, at de vil snyde og bedrage sig til goder på samfundets bekostning? Skyldes det mon, at det gør de selv, når der er mulighed for det?

 ?? FOTO: MATHIAS SVOLD/RITZAU SCANPIX ?? Der er langt fra snakken om velfaerdss­taten til realiteter­ne på landets jobcentre.
FOTO: MATHIAS SVOLD/RITZAU SCANPIX Der er langt fra snakken om velfaerdss­taten til realiteter­ne på landets jobcentre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark