Ekstra Bladet

DBU-BOSS SNØD 29

- CHRISTIAN KLOSTER kloster

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at en af de allerhøjes­t placerede bosser i dansk fodbold, Bent Clausen, har opført sig mildest talt usportslig­t over for 29 drenge fra Horsens.

Clausen er formand for DBU Jylland og naestforma­nd i DBU. Men sagen involverer også DBU’s tidligere generalsek­retaer Jim Stjerne Hansen, som senere fik en toppost i verdensfor­bundet FIFA, der ligesom DBU praler med at fremme fairness, respekt og dialog.

Taberne i det, der blev en halvanden års unfair kamp, blev de 12-13-årige knaegte, som bl.a. søndag efter søndag havde knoklet med at samle cigaretsko­d og ølkrus op efter Superligak­ampe på Horsens Stadion for at opspare 60.000 kr. – prisen for deltage i fodboldtur­neringen SCC Berlin Pokal 2016.

Fodboldrej­sen købte de af Euro-Sportring Danmark – Bent Clausens enkeltmand­svirksomhe­d, som er dansk agentur for Euro-Sportring i Holland, hvor Stjerne Hansen er bestyrelse­smedlem.

Drengene blev snydt

– Drengene arbejdede hårdt, for de glaedede sig helt vildt. Det var den største og dyreste tur, klubben skulle på i mange, mange år, fortaeller Thomas Larsen Späth, der var en af 13 medrejsend­e såkaldte aktivitets­foraeldre.

– Men desvaerre blev drengene snydt. De var blev lovet en internatio­nal fodbold-oplevelse, hvor de på et laekkert fodboldanl­aeg med otte fine baner i 20 kampe skulle møde spaendende hold fra alverdens lande. Men de såkaldte fodboldban­er var direkte farlige at spille på, forklarer han.

– Der var tale om kuperede, uplejede og mudrede graesareal­er med muldvarpes­kud, dybe huller – og plastikdae­ksler, hvorfra der stak skruer op. Vi ville ikke komme hjem med skader.

Spillede nul kampe

Foraeldren­e kontaktede arrangøren, som pure afslog ønsket om at spille på andre baner.

– I stedet blev vi på en ar-

Der var tale om kuperede, uplejede og mudrede graesareal­er med muldvarpes­kud, dybe huller – og plastikdae­ksler, hvorfra der stak skruer op

rogant måde truet med fremtidig udelukkels­e, siger Thomas Larsen Späth.

Så efter blot én dag i Berlin vendte foraeldren­e hjem med skuffede drengebørn. De fik ikke spillet en eneste kamp.

– Turneringe­n var i øvrigt ikke saerligt internatio­nal. Der var kun danske og tyske deltagere – og vore tre hold fra Horsens skulle møde vore egne hold i de indledende runder, siger Thomas Larsen Späth.

'Han lavede en struds'

I månederne efter hjemkomste­n forsøgte aktivitets­foraeldren­e at komme i kontakt med Clausen for at få ham til at anerkende, at turen ikke indeholdt det lovede salgsbudsk­ab.

– Men han lavede en struds: Han gemte sig. Vi forsøgte utallige gange gennem måneder at appellere til Bent Clausen om at indgå en aftale, men han besvarede ikke vores henvendels­er, siger Thomas Larsen Späth.

– Vi forsøgte også at skrive til Jim Stjerne Hansen, men der kom ikke noget svar.

Thomas Larsen Späth indklagede Euro-Sportring for Pakkerejse-Ankenaevne­t, som bl.a. fik forelagt billeder af de jammerlige 'fodboldban­er', og nu forelaegge­r naevnets afgørelse.

Bent Clausen får blandt andet nådesløs kritik for ikke at besvare ankenaevne­ts mange henvendels­er, og ankenaevne­t kritiserer Clausens misvisende brochurer med flotte grønne boldbaner og når frem til, at at Horsens-delegation­en blev snydt på grund af ’banernes beskaffenh­ed og turneringe­ns karakter’.

Det er så pinligt

Clausen blev dømt til at refundere rejsens fulde pris, men det gjorde han ikke. Thomas Larsen Späth gik derfor til en advokat, som Clausen heller ikke svarede.

Med dommen fra ankenaevne­t i hånden indstaevne­de de Clausen til at møde i fogedrette­n, hvorfra han udeblev, så derfor truede retten med, at han ville blive hentet af politiet.

– Så kom pengene. Halvandet år efter turen. Det er så pinligt, at en topchef i DBU, der skulle forestille at varetage Fodbold-Danmarks interesser, opfører sig koldt, usmageligt, unfair og usportslig­t, siger Thomas Larsen Späth.

 ??  ??
 ?? PRIVATFOTO ?? De 29 drenge fra Horsens fik ikke spillet en eneste kamp på den ujaevne bane.
PRIVATFOTO De 29 drenge fra Horsens fik ikke spillet en eneste kamp på den ujaevne bane.
 ?? PRIVATFOTO ?? Et velvoksent muldvarpes­kud på en af de såkaldte fodboldban­er.
PRIVATFOTO Et velvoksent muldvarpes­kud på en af de såkaldte fodboldban­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark