Ekstra Bladet

DENNYE ERIKSEN

DRØMMER OM FØRSTEHOLD­ET: 17-årige Victor Jensen, der kostede 26 millioner kroner i FCK, har scoret sit første seniormål i Ajax-trøjen

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@eb.dk

Han kostede Ajax mere end Viktor Fischer og Christian Eriksen gjorde til sammen. Men der skulle også 26 millioner kroner på bordet, før FCK i sommer solgte 17-årige Victor Jensen, der hos løverne var lanceret som ’Ståles nye favoritspi­ller’.

Og efter flere kampe på U19-holdet i Ajax, så scorede offensivsp­illeren mandag aften sit første seniormål for hollaender­ne, da han scorede 2-0-målet for klubbens andethold Jong Ajax i den naestbedst­e hollandske raekke mod Helmond.

– Det er noget, du drømmer om.

– Jeg er meget glad for det, for jeg ønskede virkelig at score mit første mål.

– At det endelig skete, var virkelig smukt, siger Victor Jensen til Ajax’ hjemmeside.

Stjerne-traener

Den unge dansker fik de sidste 26 minutter i kampen i stedet for A-holdets tyske stjernespi­ller Amin Younes, der var nede at få kamptraeni­ng og scorede kampens første mål.

Med seks minutter igen scorede danskeren kampens sidste mål.

– Da jeg skulle ind, fik jeg at vide, at jeg bare skulle spille frit.

– Rydde hovedet, traede ind på banen og fokusere på at have det sjovt, siger Jensen, der har den tidligere hollandske landsholds­spiller fra Barcelona og Milan, Michael Reiziger, som traener.

Det har ellers ikke vaeret helt nemt at skifte FCK ud med Ajax.

– Jeg har haft en vanskelig periode.

– Jeg har vaeret nødt til at vaenne mig til det hele, og på U19 har jeg ikke spillet hver gang, så dette skridt er stort for mig.

– Fysisk skal du vaere skarp i hver eneste duel, og det var en stor og laererig oplevelse, siger Jensen.

Den ultimative drøm

I midten af januar fik danskeren sin debut for Jong Ajax, da han fik 32 minutter i 1-2-nederlaget mod Fortuna.

– Min debut var også god for mig, men denne gang kunne jeg bidrage med et mål, og at traeneren giver mig en halv time, det giver mig selvtillid, siger Jensen.

– Mit mål var at komme til at spille for Jong Ajax i denne saeson. Nu er det naeste skridt at spille flere kampe i Jupiler League, men det ultimative mål er selvfølgel­ig at spille for førstehold­et.

– Men jeg tager det roligt, og jeg skal bevare tålmodighe­den, så jeg ikke bliver stresset, siger Jensen.

Han er den anden danske teenager i denne saeson til at score i den naestbedst­e hollandske raekke. Tidligere har den to år aeldre Nikolai Laursen, der i januar var på tur med ligalandsh­oldet, scoret fire gange for Jong PSV.

Jong Ajax fører den naestbedst­e raekke med to point ned til Nijmegen, og naeste kamp er fredag aften ude mod nummer fem Telstar, mens Victor Jensen også skal koncentrer­e sig om kampene i den europaeisk­e Youth League for Ajax mod PSG.

Victor Jensen beskrives som en komplet offensivsp­iller, der sparker godt med begge ben.

Verdens bedste fra 2000

Han er hurtig, driblestae­rk og kan bruges både på kanten og helt fremme og var i efteråret med på The Guardians liste over verdens 60 største talenter fra årgang 2000.

Og udvikler unge Jensen sig på samme måde som Christian Eriksen gjorde i Ajax, så skal FCK nok blive glade for, at de har klausuler i kontrakten, der gør, at salget udløser endnu flere penge i tilfaelde af succes til teenageren.

Det ultimative mål er selvfølgel­ig at spille for førstehold­et

 ??  ??
 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Stjernefrø Victor Jensen har netop scoret 2-0-målet for klubbens andethold Jong Ajax i den naestbedst­e raekke mod Helmond.
FOTO: GETTY IMAGES Stjernefrø Victor Jensen har netop scoret 2-0-målet for klubbens andethold Jong Ajax i den naestbedst­e raekke mod Helmond.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark