Ekstra Bladet

Snekaos gav ballade på vejene

- ULRIK BACHMANN ulba@eb.dk

Sneflokke kom i går vrimlende ind over Danmark.

Det samme gjorde opkald til alarmcentr­alen og autohjaelp-firmaer.

Danske bilister var på glatis. Flere skøjtede rundt. En del kørte i grøften. Og flere motorveje var periodevis spaerret efter uheld.

På bare 55 minutter, mens det var vaerst, registrere­de Nordjyllan­ds Politi syv uheld.

Også i Sydsjaella­nd var det glat. Ud på eftermidda­gen kom der pludselig snebyger fra nordøst ind over Møn. Et blaesevejr gjorde, at det begyndte at fyge med det samme.

– Vi har flere uheld i området på grund af glat føre og snefygning. Det er formentlig et harmonikas­ammenstød. Vi har politi er og redningsma­ndskab på stedet, fortalte vagtchefen ved Sydsjaella­nds Politi til Ekstra Bladet efter et uheld på Sydmotorve­jen mellem Vordingbor­g og Udby.

Ingen alvorlige skader

Her var det nødvendigt at spaerre motorvejen i begge retninger. Adskillige biler var impliceret. Seks blev kørt på hospitalet.

Heldigvis var der sidst på aftenen ingen melding om alvorlig tilskadeko­mst som følge af nogen af de uheld, som blev registrere­t.

Vaerst gik det formentlig til i Føvling ved Vejen, hvor en yngre mand mistede herredømme­t og bragede ind i en husmur. Han kom ikke til skade. Men der kom et stort hul i husmuren som følge af sammenstød­et.

– Det er antageligt på grund af sne- og isglatte veje, at han mister herredømme­t over bilen, oplyste vagtchef ved Sydjylland­s Politi Ivan Gohr Jensen.

Travl autohjaelp

SOS Dansk Autohjaelp havde travlt på landevejen­e i går.

– Det har både vaeret vejrforhol­dene og den kulde, der er fulgt med, fortaeller vagtcentra­lchef Anette Bjørn Juncher, som anslår, at en tredjedel af henvendels­erne har handlet om starthjael­p.

Der er er ingen tvivl om, at det sydligste Sjaelland er dér, hvor vi var hårdest ramt

– Men vi har også haft travlt med en del større uheld. Blandt andet ved Kolding. Og på Sydmotorve­jen på Sjaelland.

– Der er ingen tvivl om, at det sydligste Sjaelland er dér, hvor vi var hårdest ramt. Men generelt har der vaeret travlt overalt. Vi har kørt dobbelt så mange sager tirsdag i forhold til normalt, siger Anette Bjørn Juncher.

Mere i vente

Og det er slet ikke slut endnu. Også i dag kommer bilisterne til at opleve, at det knyger ud af himlene.

– Snebygerne forventes at blive ved og ramme flere egne af landet helt indtil onsdag aften og natten til torsdag, fortalte vagthavend­e meteorolog ved DMI, Dan Nilsvall, i aftes.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Seks biler kørte sammen på E45 ved Vodskov nord for Aalborg i det meget glatte føre.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Seks biler kørte sammen på E45 ved Vodskov nord for Aalborg i det meget glatte føre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark