Ekstra Bladet

FARVEL TIL VILD MED DANS

Efter 12 saesoner som vaert på det populaere TV2-program er Claus Elming faerdig

- JULIE KRAGH jukr@eb.dk

I mere end ti år har Claus Elming fredag efter fredag budt velkommen til Danmarks modigste danskere i ’Vild med dans’ på TV2.

Men nu er det slut. Tvvaerten bekraefter over for ugebladet Taet På, at han ikke vil vaere del af vaertsduoe­n, når TV2 som forventet inviterer til endnu en omgang dansedyst til efteråret.

– Ja, jeg kan bekraefte, at jeg stopper på ’Vild med dans’, og det gør jeg i samråd med TV2, som gerne vil prøve at ryste posen lidt. Derfor blev vi enige om, at jeg giver faklen videre, fortaeller 48årige Elming til ugebladet.

En vigtig del af historien

Over for Ekstra Bladet forklarer TV2, hvorfor man har udskiftet den erfarne vaert.

– Det er, fordi vi gerne vil prøve noget nyt. Som Claus siger, er vi blevet enige om det her. Vi har vaeret rigtig glade for Claus på ’Vild med dans’ – det siger jo naesten sig selv, for ellers er man jo ikke vaert i 12 saesoner, siger TV2’s underholdn­ingschef, Thomas Richardt Strøbech.

– Han har haft en kaempe betydning for programmer­ne og vil altid vaere en vigtig del af dets historie. Men med et program i den kaliber skal man også løbende turde prøve noget nyt, så det gør vi nu. – Er der tale om en fyring?

– Nej, det er ikke en fyring, lyder det fra Thomas Richardt Strøbech, der afslører nyt om Elmings efterfølge­r senere på ugen.

Det er ikke første gang, Elming må opgive en vaertsroll­e. I efteråret meddelte han, at han var faerdig med at lave sport for TV2.

– TV2 Sporten og jeg er gået lidt hver sin retning de sidste par år. Jeg har fået mindre og mindre på TV2 Sporten. Jeg har vaeret superstolt over at lave Tour de France, VM i ishockey og elsket at lave ’Sportsquiz­zen’. Nu er de tre dele vaek, så derfor har jeg haft min sidste opgave for TV2 Sporten, forklarede han til Ekstra Bladet i oktober.

Elming begyndte sin tvkarriere som NFL-kommentato­r på TV2 Zulu i 2000. Siden blev han vaert på Sportsnyhe­derne.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Når ’Vild med dans’ danses i gang til efteråret, bliver det uden Claus Elming. Sarah Grünewalds nye makker afsløres senere på ugen.
FOTO: MOGENS FLINDT Når ’Vild med dans’ danses i gang til efteråret, bliver det uden Claus Elming. Sarah Grünewalds nye makker afsløres senere på ugen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark