Ekstra Bladet

HOTELDIREK­TØREN: JEG UNDRES OVER DERES NIVEAU

- Jao@eb.dk; kbl@eb.dk

Enigheden mellem Troels Lund Poulsen (V) og den hoteldirek­tør, der har givet beskaeftig­elsesminis­teren en raekke attraktive koncertbil­letter, er stor, når det kommer til udenlandsk arbejdskra­ft.

Det noterer man sig både hos regeringen­s parlamenta­riske grundlag, Dansk Folkeparti, samt i Socialdemo­kratiet.

Troels Lund Poulsen er således tilhaenger af, at der kommer mere udenlandsk arbejdskra­ft til Danmark. Ellers koster det arbejdspla­dser, har ministeren ladet forstå.

Ministeren­s syn på den sag deles til fulde af direktøren i hotelvirks­omheden BC Hospitalit­y Group, Allan Agerholm, der har blandet sig i debatten ved at eksempelvi­s slå fast, at ’vaeksten i Danmark går i stå uden hjaelp fra udenlandsk arbejdskra­ft’.

Samme Allan Agerholm har – som afsløret af Ekstra Bladet – givet Troels Lund Poulsen otte gratis billetter på blot et år til eftertragt­ede koncerter i Royal Arena.

Tanken har strejfet mig

Dette sammenfald får Martin Henriksen, medlem af ledelsen i Dansk Folkeparti, til at taenke sit.

– Det har altid undret mig, hvorfor regeringen går så meget op i at hente mere udenlandsk arbejdskra­ft til Danmark, når regeringen­s egne analyser siger, at der faktisk ikke er mangel på arbejdskra­ft, siger Martin Henriksen til Ekstra Bladet og fortsaette­r:

– Tanken om, at der skulle vaere en sammenhaen­g (til de gratis koncertbil­letter, red.), har da strejfet mig. Men jeg ved det ikke, så jeg anklager ikke nogen.

– Når det er sagt, så skal man taenke over omfanget af de gratis billetter, og der kan det godt virke lidt voldsomt, siger Martin Henriksen, der understreg­er, at han ikke har noget imod, at en minister Beskaeftig­elsesminis­teriets pressetjen­este oplyser, at Troels Lund Poulsen har ikke nogen kommentare­r til sagen.

Fra Allan Agerholms side bliver skytset rettet mod Martin Henriksen og Mattias Tesfaye.

’Jeg stopper aldrig med at undres over niveauet fra de to herrer. Det er et uomtvistel­igt fakta, at der modtager en gratis billet i ny og nae.

Stjernekun­stnere

Ligesom Martin Henriksen har Socialdemo­kratiets udlaending­eordfører, Mattias Tesfaye, noteret sig, at Allan Agerholm står bag mange af de gratis koncertbil­letter til ikke i fremtiden vil vaere tilstraekk­elig med relevant ledig arbejdskra­ft, hverken i Danmark eller i øvrigt generelt i forhold til den indvandrin­g, vi normalt ser fra EU. Men hvis opsvinget varer ved, og vi derfor om lidt skal sige nej til opgaver, fordi vi mangler kvalificer­et arbejdskra­ft, så vil jeg da kontakte Henriksen og Tesfaye og bede dem om at anvise den.’ Troels Lund Poulsen, samtidig med at hoteldirek­tøren er en varm fortaler for udenlandsk arbejdskra­ft.

I en kommentar til sagen lyder det fra Tesfaye:

– Vi skal ikke åbne for mere arbejdskra­ft fra Afrika og Asien. Der er rigeligt med arbejdsløs­e i Europa, som hoteldirek­tøren kan starte med at ansaette. Jeg har en klar forventnin­g om, at ministeren­s holdninger selvfølgel­ig ikke er påvirket af gaver fra erhvervsli­vet, lyder det fra den socialdemo­kratiske ordfører.

Billettern­e, som BC Hospitalit­y Group har givet Troels Lund Poulsen, har vaeret til koncerter med stjernekun­stnerne Metallica, Céline Dion, Sting og Depeche Mode.

Vip-adgang

Alene i salgspris koster disse billetter op til 8030 kroner. Dertil kommer eventuel vipforplej­ning i forbindels­e med koncertern­e.

BC Hospitalit­y Group har som partner i Royal Arena adgang til netop vip-billetter til koncerter.

Med disse kan man entrere den ’eksklusive vip-etage’ med egen indgang, hvor der kan vaelges mellem flere forskellig­e menuer i vip-restaurant­en, og hvor man kan saette sig i saerligt komfortabl­e vip-saeder under koncerten. Hverken at BC Hospitalit­y Group eller Beskaeftig­elsesminis­teriet har villet fortaelle, hvad de pågaeldend­e billetter er vaerd.

Så skal man taenke over omfanget af de gratis billetter

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark