Ekstra Bladet

DET HAR ALLAN AGERHOLM OG TROELS LUND POULSEN SAGT

-

Allan Agerholm i Berlingske Business 12. juni 2017:

– Hvis opsvinget fortsaette­r, og det håber vi selvfølgel­ig på, er vi kun måneder fra at vaere i en situation, hvor der ikke laengere er nok arbejdsløs­e, der er i stand til at tage et arbejde, til at hele branchen kan få den nødvendige arbejdskra­ft. Så har vi ikke ret mange andre muligheder end at begynde at kigge mod udlandet og begynde at importere udenlandsk arbejdskra­ft til de ledige jobs, siger Allan Agerholm.

Troels Lund Poulsen

21. december 2017: Ministeren bebuder en ny

i Finans strategi for internatio­nal rekrutteri­ng, der skal lette adgangen til det danske arbejdsmar­ked for udenlandsk­e statsborge­re:

– Flere og flere virksomhed­er siger nej til ordrer. Nogle begynder at overveje, om deres virksomhed­sudvidelse skal ligge i Danmark. Vi er der, hvor manglen på arbejdskra­ft begynder at koste danske arbejdspla­dser, og det må Folketinge­t forholde sig til, lyder det fra Troels Lund Poulsen.

Troels Lund Poulsen varsler desuden, at det er kommet til et opgør med Dansk Folkeparti og Socialdemo­kratiet om lettere adgang for udenlandsk arbejdskra­ft. De to partier har ad flere omgange tvunget regeringen til at stramme reglerne ved bl.a. at haeve beløbsgrae­nsen til en årsløn på knap 418.000 kr. i den såkaldte beløbsordn­ing, der giver udlaending­e uden for EU adgang til det danske arbejdsmar­ked. Allan Agerholm på Twitter 11. oktober 2017: Hoteldirek­tøren slår fast, at der mangler haender i hans branche og peger på, at der bør ske noget med netop beløbsgrae­nsen:

’Saenk graensen til 250k’ (250.000 kr., red.).

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark