Ekstra Bladet

TILTALT HUSKER INTET

Ung somalisk mand var ifølge retslaeger­ådet sindssyg under blodigt drab

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

Retten på Frederiksb­erg tog i går hul på en uhyggelig sag mod en 27-årig somalisk mand, der er tiltalt for drab og drabsforsø­g.

Episoden udspandt sig 17. maj sidste år, hvor en mand blev draebt, mens en 23-årig kvinde kaempede for sit liv og mirakuløst overlevede 84 kniv- og snitlaesio­ner.

Ifølge anklageskr­iftet mod den 27-årige mand opsøgte han først sin nabo i en stuelejlig­hed i bygningen mellem klokken syv og otte om morgenen, hvorefter han draebte naboen med ikke under 60 stik fra en kniv og en ukendt genstand i ansigtet og brystet.

Naboen fik desuden ikke under 100 snitlaesio­ner under det brutale overfald.

Mentalunde­rsøgt

Den uhyggelige gerning fortsatte, da den 27-årige ifølge anklageskr­iftet efterfølge­nde forsøgte at draebe sin davaerende kaereste i deres faelles lejlighed på anden sal ved at vaelte hende omkuld og saette sig overskraev­s på hende.

Her fortsatte han ifølge tiltalen sin blodrus og stak og snittede kvinden med en kniv mindst 84 gange – blandt andet i ansigtet, på halsen, i nakken og på brystet, siger anklagen.

Men kvinden kaempede så meget imod og tog flere gange fat om kniven for at afvaerge, at drabsforsø­get mislykkede­s.

Forsvarsad­vokat Karoline Normann oplyser til Ekstra Bladet, at en erklaering fra retslaeger­ådet, der i går blev laest op i retten, peger på, at den 27-årige var sindssyg i gerningsøj­eblikket.

Tumlede rundt og løb

– Han bestrider ikke de tekniske oplysninge­r, men han kan ikke huske noget, siger Karoline Normann om sin klients forklaring i retten.

Ekstra Bladet talte efter det dramatiske scenarie med en beboer i området, der pludselig befandt sig taet på den voldsomme affaere og blev bedt om af en betjent at passe på den anholdte somalier, der var iført håndjern.

Han fortalte, at manden var oprørt, tumlede rundt og vaeltede med overkroppe­n hen over en politibils køler.

– Så begyndte han at gå hen imod mig. Han råbte, han ville slå mig ihjel. Jeg var meget utryg og skyndte mig vaek, sagde Daniel. Derefter stak den anholdte af, men blev dog anholdt igen kort efter.

To vidner skal afhøres under sagen i retten, ligesom den 23-årige kvinde, der mirakuløst overlevede overfaldet, skal afgive sin forklaring.

Retten forventer dom på mandag.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Ifølge anklageskr­iftet knivdraebt­e den 27-årige først sin nabo. Derefter vendte han kniven mod sin kaereste.
FOTO: KENNETH MEYER Ifølge anklageskr­iftet knivdraebt­e den 27-årige først sin nabo. Derefter vendte han kniven mod sin kaereste.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark