Ekstra Bladet

Truede elev og smadrede bibliotek

- NANNA BAY MADSEN nbm@eb.dk

Flere af eleverne på Kirsebaerh­avens Skole i Valby fik sig en ubehagelig oplevelse mandag eftermidda­g, da en mand gik amok på skolens bibliotek.

’I dag (mandag, red.) ca. kl. 14.15 er fire elever fra niende klasse på skolens bibliotek, da en formentlig psykisk syg mand går amok. Han truer en af eleverne, og efterfølge­nde raserer han biblioteke­t’, lyder det fra skoleleder Anette Lauge i en besked til elever og foraeldre på skolens Intranet.

Skoleleder­en ønsker ikke at kommentere sagen meget mere, da Ekstra Bladet talte med hende i går.

– Det er jo en sag for politiet. De var her talstaerkt i går og fik anholdt manden. Foraeldren­e er orienteret, og vi har taget os af børnene, siger hun.

Fik børnene ud

Lene Karsbaek, der er leder på Vigerslev Bibliotek, som er tilknyttet Kirsebaerh­avens Skole, oplyser, at episoden var voldsom.

– Manden kommer her normalt og plejer at vaere stille og rolig. Derfor var det meget overrasken­de for medarbejde­rne, da han gik amok og begyndte at kaste med computersk­aerme, tastatur og vaeltede reoler, siger hun.

Ifølge Lene Karsbaek reagerede personalet på biblioteke­t hurtigt.

– Børnene blev sendt ud fra biblioteke­t og ned i klubben. Det er klart, at alle blev forskraekk­ede, for han var meget aggressiv, siger hun.

Overvejer sigtelse

Over for Ekstra Bladet bekraefter Københavns Politi episoden.

– Vi fik anholdt en psykisk syg mand på adressen. Den anholdte har forklaret, at der er en person på biblioteke­t, som han tror, han bliver filmet af. Herefter bliver han sur og kaster med ting. Han har en truende og aggressiv adfaerd, siger Riad Tolba, der er presseansv­arlig hos Københavns Politi.

Københavns Politi overvejer lige nu, om manden skal sigtes for haervaerk og forstyrrel­se af den offentlige orden.

 ?? FOTO: PETER HOVE OLESEN/RITZAU SCANPIX ?? Det var elever fra Kirsebaerh­avens Skole i Valby, der overvaered­e episoden i mandags.
FOTO: PETER HOVE OLESEN/RITZAU SCANPIX Det var elever fra Kirsebaerh­avens Skole i Valby, der overvaered­e episoden i mandags.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark