Ekstra Bladet

Hånden på hjertet

- Kkr@eb.dk

Angrebet har kostet mindst 500 draebte og flere tusinde sårede den seneste uge ifølge uafhaengig­e observatør­er.

Personkult opstået

Massakren på oprørere og civile følger den drejebog, som brigadegen­eralen med tilnavnet ’Nimr-Tigeren’ har udsat andre oprørskont­rollerede områder i Syrien for: Først bombardere­r han områderne heftigt fra luften og med artilleri, og når området ligger i ruiner, så saetter han sine soldater ind i kampene.

Hadet og frygtet

Den hensynsløs­e taktik har gjort ham hadet og frygtet blandt fjenderne, men har fået ham fejret som terroriste­rnes overmand af tilhaenger­e af styret i Syrien.

Tyske Der Spiegel beretter, at der er opstået en personkult om den 48-årige brigadegen­eral, og den internatio­nalt anerkendte krigskorre­spondent Robert Fisk genfortael­ler her på siden nogle af historiern­e om manden, som han mødte, da han arbejdede for mediet Independen­t i 2014. Inden for de senere år er Hassan avanceret fra oberst til brigadegen­eral, og hans forfremmel­se skulle angiveligt vaere besluttet af diktatoren Bashar al-Assad selv. Af nogle bliver Hassan også naevnt som en mulig arvtager til praesident­posten i Syrien, hvis en fred i landet på laengere sigt kommer til at afhaenge af, at Bashar al-Assad skal traekke sig.

Takket af russerne

Tyske Spiegel skriver, at det scenarie fik luft, efter at den russiske praesident Putin i december besøgte den russiske base Khmeimim, og at Hassan her sad direkte over for praesident­en, der talte til ham:

’Praesident Assad og mine russiske kolleger fortaeller mig, at deres folk er modige og kaemper effektivt.’

Hassan lagde hånden på hjertet og takkede praesident Putin. Efter at have terrorbomb­et oprørere og civile i Ghouta den seneste uge forsøgte verdenssam­fundet lørdag aften at stoppe ’Tigeren’ og hans specialenh­ed ved at gennemføre en resolution, som kraever øjeblikkel­ig våbenhvile af alle parter. Søndag rapportere­de det syriske observator­ium for menneskere­ttigheder dog, at der var hårde kampe i Ghouta mellem det syriske regime og oprørere.

 ?? FOTO: AP ?? Når Suhail al-Hassans tropper angriber, tromles alt ned.
FOTO: AP Når Suhail al-Hassans tropper angriber, tromles alt ned.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark