Ekstra Bladet

Fjender omtales som kreaturer

-

Den davaerende oberst Suhail al-Hassan har fortalt om en episode under kampene i regimets kampagne fra provinsen Hama til storbyen Aleppo, hvor han selv i en højttaler sagde til modstander­ne, at der var et alternativ til at kaempe: De kunne overgive sig, så ville han skåne dem.

I hundredvis overgav sig, men obersten haevder, at de efterfølge­nde forsøgte at angribe ham og hans styrker, så han slagtede dem alle.

Når man hører hans ord om fjenderne gengivet i The Independen­t, er man ikke i tvivl om, at ikke en eneste oprører slap med livet i behold.

– De er ikke ligesom mennesker. De er kreaturer – ikke mennesker. De har stoffer, selvmordsb­aelter og knive og meget avancerede våben, sagde han til den britiske krigskorre­spondent om fjenderne, han kaempede imod.

Fik egen specialenh­ed

Suhail al-Hassan tilhører det shiamuslim­ske alawitiske mindretal ligesom praesident Bashar al Assad.

I 1990’erne arbejdede han i det syriske flyvevåben, men da borgerkrig­en brød ud i 2011, blev han overflytte­t til den syriske haers specialsty­rker. Efter at have nedkaempet oprørerne i kystbyen Latakia i 2013, fik han sin egen specialenh­ed, som bliver kaldt ’Tiger-styrken’, skriver tyske Der Spiegel.

 ?? FOTO: ABDULMONAM EASSA/RITZAU SCANPIX ?? Inden ’Tigeren’ sender sine tropper ind, bliver området taeppebomb­et uden megen hensyntage­n til civile liv. Her bliver et barn reddet ud af ruinerne i Hamouria i Ghouta-regionen.
FOTO: ABDULMONAM EASSA/RITZAU SCANPIX Inden ’Tigeren’ sender sine tropper ind, bliver området taeppebomb­et uden megen hensyntage­n til civile liv. Her bliver et barn reddet ud af ruinerne i Hamouria i Ghouta-regionen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark