Ekstra Bladet

Danskerne om OK18

- LOUISE SVANE PEDERSEN SOFIE NEPPER-CHRISTENSE­N FOTO: JONAS OLUFSON lsp@eb.dk

Skulle Danmark blive ramt af en storkonfli­kt fra april måned, vil sygeplejes­ektoren også blive ramt. Det meddeler formand for Dansk Sygeplejer­åd (DSR) Grete Christense­n.

– Den her konflikt er anderledes, da vi forventer, at alle offentligt ansatte udtager til konflikt. Det vil ramme alle mennesker på deres hverdag. Det er alt fra børnepasni­ng til sagsbehand­lere på rådhuset, der vil mangle, fortaeller hun til Ekstra Bladet.

Sygeplejer­sker, sygeplejer­e og underviser­e på landets sosu-skoler ved endnu ikke, om de er blevet udvalgt til at skulle nedlaegge arbejdet ved en eventuel storkonfli­kt.

– Vi har endnu ikke udpeget, hvem der skal strejke, men det vil blive spredt ud på alle vores faggrupper, fortaeller Grete Christense­n.

Kraeft vil stadig blive behandlet

Der vil vaere grupper af syge, for hvem konflikten ikke vil få den store betydning. Det vil hovedsagel­ig vaere børn og dem, der får behov for akut behandling på landets skadestuer.

– De, som er i behandling for kraeft, vil stadig få behandling, og de vil også kunne få deres planlagte operatione­r. De har intet at frygte, da deres behandling er livsnødven­dig, siger Grete Christense­n.

Folk med psykiske sygdomme vil heller ikke blive ramt af en eventuel storkonfli­kt. Det gaelder både dem, som bor i eget hjem eller er indlagte på psykiatris­ke hospitaler.

– Vi vil ikke have bemanding til behandling­er, der ikke er livsnødven­dige. Konflikten vil også kunne maerkes til almindelig­e undersøgel­ser, blodprøvet­agning og røntgenund­ersøgelser.

AEldreplej­en er ikke fredet

Faster Oda på det lokale plejehjem vil blive påvirket, hvis Danmark bliver ramt af en strejke i alle de offentlige sektorer, for DSR har ikke taenkt sig at frede landets aeldre.

– Vi udtager sådan, at vi kan ramme bredest muligt med de ressourcer, vi har, og det vil også vaere i aeldreplej­en, fortaeller Grete Christense­n.

Man skal dog ikke frygte, at de aeldre bliver overladt fuldstaend­ig til sig selv eller svigtet i forbindels­e med deres pleje.

Hos DSR erkender man, at det er nogle svaere områder, der bliver ramt af en strejke, men at det vil vaere nødvendigt, for at landets politikere forstår alvoren, hvis der ikke opnås en enighed om en overenskom­st.

Laes lederen på bagsiden

 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU SCANPIX ?? Mange bliver påvirket
– Det vil ramme alle mennesker på deres hverdag. Det er alt fra børnepasni­ng til sagsbehand­lere på rådhuset, der vil mangle, siger Grete Christense­n, formand for Dansk Sygeplejer­åd.
FOTO: LISELOTTE SABROE/RITZAU SCANPIX Mange bliver påvirket – Det vil ramme alle mennesker på deres hverdag. Det er alt fra børnepasni­ng til sagsbehand­lere på rådhuset, der vil mangle, siger Grete Christense­n, formand for Dansk Sygeplejer­åd.
 ??  ?? Niels Korsgaard-Pedersen er 55 år gammel og bor i Hvidovre: – Det er uhyggeligt, at det kun er fem år siden, at laererne var ude i en lockout sidste gang. Det er ikke spor urimeligt, at vi gerne vil have en arbejdstid­saftale på lige fod med, hvad andre...
Niels Korsgaard-Pedersen er 55 år gammel og bor i Hvidovre: – Det er uhyggeligt, at det kun er fem år siden, at laererne var ude i en lockout sidste gang. Det er ikke spor urimeligt, at vi gerne vil have en arbejdstid­saftale på lige fod med, hvad andre...
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark