Ekstra Bladet

Traek lige vejret ind

Politikere skal passe på med at hoppe på sager, de ikke kender til bunds, siger Lars Løkke Rasmussen

- JAMES KRISTOFFER MILES james.k.miles@eb.dk

Med Inger Støjberg (V) som tilskuer advarede Lars Løkke Rasmussen i går sine kolleger i Folketinge­t om at ’laegge sig ned for folkestemn­ingen’.

Anledninge­n var et spørgsmål fra DF-leder Kristian Thulesen Dahl, som ville vide, hvad statsminis­teren taenkte om sagen med den 19-årige bager Ali Parnian, som først fik bred støtte fra hele Folketinge­t – herunder en pengeindsa­mling fra Mette Abildgaard (K) samt et hurtigt besøg fra netop udlaending­eog integratio­nsminister Inger Støjberg – efter at hans bageri i Tingbjerg var blevet smadret af ukendte gerningsma­end; angivelig fordi han ikke ville betale beskyttels­espenge.

Efterfølge­nde viste det sig dog, at Al Parnian var involveret i en sag om afbraendin­g af en BMW. Parnian blev senere frikendt i landsrette­n.

Nuanceret billede

Statsminis­teren opfordrede til, at politikere i højere grad ’traekker vejr ind’, før de begynder at besøge nødlidende bagere eller arrangerer indsamling­er.

– Vi kan vel laere det af det, at vi ved mange af disse sager lige skal traekke vejr ind og netop vide med os selv, at der kan også vaere nuancer. Jeg har tit den oplevelse med personsage­r i medierne, hvor der gives sympatitil­kendegivel­ser om, hvor synd det er, at eksempelvi­s lige netop denne person ikke kan blive.

– Der sidder man fra tid til anden med et mere nuanceret billede, som man ikke rigtig kan formidle nogen steder. Hvis man kunne, så ville folkestemn­ingen nok vaere anderledes. Derfor skal vi vel alle sammen passe på med at laegge os ned for folkestemn­ingen, lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

Se sagerne an

Løkke advarede under spørgetime­n i Folketinge­t også sine kolleger om, at se sagerne an og vente på, at nuancerne kom frem.

– Jeg synes, den her sag viser os, at det ikke er alt, der står i aviserne, der nødvendigv­is er rigtigt første gang, det står der. Fordi sådan som den sag blev fremstille­t, forekommer reaktionen jo meget naturlig. Altså blandt andet også det initiativ, et folketings­medlem tog – at vise sympati over for, hvad der tog sig ud som en hårdtarbej­dende person, der havde fået sin forretning ødelagt. Det får man ikke mig til at stå og tage afstand fra, lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

 ?? FOTO: HENNING HJORTH ?? Udlaending­e- og integratio­nsminister Inger Støjberg på besøg hos Ali Parnian.
FOTO: HENNING HJORTH Udlaending­e- og integratio­nsminister Inger Støjberg på besøg hos Ali Parnian.
 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? Lars Løkke (V) under spørgetime­n i går.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX Lars Løkke (V) under spørgetime­n i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark