Ekstra Bladet

JOACHIM B. FÅR OPREJSNING

- PETER BAGGE pba@eb.dk

Som før som nu har Liberal Alliances Joachim B. Olsen svaert ved at holde kaeft.

Det betød verbale taesk til den staerke kuglestøde­r – som flere år efter at have stoppet karrieren med OL i Beijing 2008 – kan opleve at få ret i kritikken og mistaenkel­iggørelsen af flere østeuropae­iske konkurrent­er.

Nu skal den 40-årige folketings­politiker opgraderes med 12 års forsinkels­e, når han fredag i forbindels­e med indendørs atletik-VM i Birmingham skal have en VMsølvmeda­lje haengt om halsen.

Det er sølvmedalj­en fra indendørs-VM i Moskva, hvor hviderusse­ren Andrei Mikhnevich ellers snuppede andenplads­en foran danskeren, men senere blev afsløret dopingsnyd­er, som Det Internatio­nale Atletik Forbund langt om laenge har fundet anledning til at markere.

Kender turen

Joachim B. Olsen kender faktisk turen. Det er anden gang, at han skal have byttet en medalje fra et af de store mesterskab­er på grund af snyd. Ved OL i Athen i 2004 blev guldvinder Yuriy Bilonoh fra Ukraine afsløret, og en OL-bronzemeda­lje blev for flere år siden udskiftet med OL-sølv.

– Jeg ved ikke, om der kan falde andre medaljer af, siger Joachim B. Olsen.

– Da jeg i sin tid satte spørgsmåls­tegn ved mistaenkel­ige konkurrent­er, blev jeg ikke populaer, men jeg kan i dag sige, at jeg har fået ret i to tilfaelde.

– Det bliver lidt sjovt at rejse tilbage til fortiden. Jeg har både vaeret til VM og EM i Birmingham, siger Joachim B. Olsen, der gerne tager turen frem for at få medaljen med posten.

Kan stadig støde

Han har ellers på grund af arbejdet i Folketinge­t ikke laengere tid til atletikken.

Den tidligere medaljeslu­ger følger med på sidelinjen, og selvom han i dag har en kampvaegt langt fra storhedsti­den i nullerne, vil Joachim B. Olsen vove den påstand, at han fortsat kan sende kuglen ud på omkring 16 meter.

Det vil herhjemme fortsat vaere et godkendt resultat, men det er omkring femseks meter kortere, end da han hentede medaljer på stribe med OL-sølvet som den fornemste praestatio­n.

Samlingen indeholder derudover også to VM-medaljer og fem EM-medaljer heraf en af guld fra inde-EM i Madrid 2005.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Joachim B. Olsen måtte vente 12 år på VM-sølvmedalj­e.
FOTO: JENS DRESLING Joachim B. Olsen måtte vente 12 år på VM-sølvmedalj­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark