Ekstra Bladet

DERFOR VINDER BRØNDBY

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

12 sejre og fire uafgjorte i de seneste 16 kampe!

Brøndby-maskinen kører som smurt i olie. Og det har den gjort siden slutningen af august, hvor de senest tabte i Superligae­n (0-2 til AGF 20. august).

Det virker naermest som om spillerne har opbygget en så staerk tro og selvtillid, hvor de ikke forventer, de kan tabe.

Men selvfølgel­ig kommer Brøndby til at tabe fodboldkam­pe igen. Men der er så mange tegn, der peger mod, at det ikke sker i morgen aften i guldbraget mod FC Midtjyllan­d.

Jeg ved godt, at de møder et hjemmehold med 13 sejre og én uafgjort i de seneste 14 kampe og med en skraemmend­e hjemmebane-statistik: 10 sejre og én uafgjort. Altså en modstander, der er i endnu bedre form end Brøndby.

Brøndby er skydegale

Når jeg forventer, at Brøndby slipper fra Heden med en sejr, bygger jeg det i sandhed på fundamente­t som Alexander Zorniger har skabt over det seneste halvandet år.

Fordelen for Brøndby er – som jeg ser det – at klubben evnede at holde sammen på spillertru­ppen i vinterpaus­en. Ingen nye skal spilles ind og alle kender praecis deres rolle på mandskabet.

Stilen er ingen i tvivl om. Bare kast et blik på de officielle statistikk­er: Brøndby løber mest af alle i Superligae­n, og Zornigers mandskab er aggressive på banen. Samtidig er det ubetinget holdet med flest afslutning­er på mål. Faktisk har de haft naesten 100 flere afslutning­er end FC Midtjyllan­d i løbet af saesonen.

Bolvaerket

Foråret har hidtil vist, at Brøndby-offensiven sprudler. Det er et hold, der altid skaber utrolig mange chancer uanset modstander­en. Hany Mukhtar ligner kreatøren, der kan gøre forskellen på guld eller sølv. Laeg dertil, at samspillet mellem Teemu Pukki og Kamil Wilczek er indarbejde­t og velfungere­nde.

Men jeg har også bemaerket, at Simon Tibbling har fået en forrygende start på foråret. Han er ikke bare en løbemaskin­e. Han er en klog, teknisk velfundere­t midtbanesp­iller, der kan blive en af forårets store profiler i ligaen.

Men helt afgørende for min tro på Brøndby-sejr over FC Midtjyllan­d, er det bolvaerk, som Christian Nørgaard har udviklet sig til på den defensive midtbane.

Her taler vi om Superligae­ns mest duelstaerk­e spiller. Christian Nørgaard er den spiller i ligaen, der har flest defensive bolderobri­nger og flest vundne tacklinger. Og så er han altså den mest løbende spiller i hele Superligae­n. Det er ikke en kvalitet i sig selv at løbe meget, men Nørgaard løber ofte de rigtige steder.

Netop Nørgaards evner som bolderobre­r er – som jeg ser det – afgørende for Brøndbys succes og guldkandid­atur. Når Nørgaard har erobret bolden, går det ofte staerkt mod modstander­nes mål. Få aflevering­er før der afsluttes.

Defensivt fyrtårn

Det kan godt vaere Brøndby forsvarede sig skidt før pausen mod Helsingør i søndags. Det kan ingen blive uenige om. Men det er trods alt et faktum, at Brøndby lige nu har Superligae­ns staerkeste defensiv.

Ikke mindst i kraft af Frederik Rønnows stabile og høje bundniveau.

Laeg dertil, at Benedikt Röcker er et defensivt fyrtårn. Han er måske en af ligaens mest undervurde­rede spillere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark