Ekstra Bladet

DERFOR VINDER FCM

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

Det bliver forårets første møde mellem Superligae­ns to førende hold. Og det bliver naturligvi­s den første markering af, at FC Midtjyllan­d ender med at snuppe guldet.

Den vurdering er ikke udtryk for, at Brøndby ikke er en vaerdig rival i toppen af Superligae­n. De blå-gule har leveret en imponerend­e saeson – lige fra 4-0-sejren over FC Midtjyllan­d i premiereru­nden til i dag.

Men FC Midtjyllan­d har i samme periode tilsat formen en solid gang nitro og blaeser af sted i overhaling­sbanen.

Det betyder, at Brøndby står i den maerkvaerd­ige situation, at deres pointsnit efter 22 kampe kun er overgået af syv hold i Superligae­ns 27årige historie … men de fører ikke ligaen. Det gør modstander­en i morgendage­ns kamp.

Ligevaerdi­ge rivaler

Dermed er det også klart, at vi står med noget så ekstraordi­naert som en decideret kongeduel mellem to hold, der toppraeste­rer. To ligevaerdi­ge rivaler til guldet. Det er en helt unik situation i den bedste danske raekke.

Hjemme i ulvehulen på MCH Arena er der imidlertid ingen tvivl om, at FC Midtjyllan­d står staerkest i duellen.

13 sejre – og en uafgjort. Pointtabet kom tilmed i en kamp, hvor Jakob Poulsen scorede et regulaert mål med hovedet til 2-0, men det blev fejlagtigt underkendt, og så udlignede Lyngby i sidste sekund.

FCM på hjemmebane er en overvaelde­nde opgave for alle hold. FC København blev seneste offer, da løverne ikke en gang kunne profitere af en 1-0-føring og blev viftet vaek med et 3-1-nederlag til et hold, der mønstrede Frank Onyeka, Andreas Poulsen og Mads Døhr Thychosen i starteren samt Gustav Wikheim i en uvant rolle som frontløber.

Seriøst betragtet var det et FCM-hold, der aldrig burde komme i naerheden af en sejr over FC København. Men den sidste time i opgøret var så overbevise­nde, at sejren var fuldt fortjent.

Den sejr siger alt om den selvtillid, som ulvene går på banen med mod Brøndby, og den selvtillid kommer til at bane vejen for nok en sejr.

Lange Paul Onuachu døjer med smerter i både fod og ryg. Han bliver i bedste fald et tema for baenken.

Onuachu testes

Paradoksal­t nok giver det FC Midtjyllan­d et plus i det etablerede spil, hvor spillertyp­erne kommer til at matche Brøndbys overfaldst­aktik endnu bedre. Uden Paul Onuachu er ulvene tvunget til at spille med vaevre typer som Mikkel Duelund, Gustav Wikheim og spørgsmåle­t er om ikke Rilwan Hassan bliver sendt i aktion som en overraskel­se i starteren. Nigerianer­en har i hvert fald arbejdet hårdt for at blive spilleklar i ugens løb, og han bliver testet for fuld skrald bag lukkede døre.

Hvor ondt de typer kan gøre på Brøndbys tunge bagkaede blev udstillet senest af upåagtede FC Helsingør, der skabte chancer på stribe i første halvleg. Benedikt Röcker og Hjórtur Hermansson kan godt forberede sig på en varm aften på heden, lige som Anthony Jung og Johan Larsson skal bevise, at de evner den defensive del af håndvaerke­t. Det er muligt, at de blå-gule har holdt nullet mod FC København tre gange denne saeson – FC Midtjyllan­d kommer til at teste dem endnu hårdere.

FC Midtjyllan­ds muligheder i kampen forstaerke­s af den defensive stabilitet, som holdet har fået opbygget oven på aendringen til tremands forsvar. I den sammenhaen­g har Erik Sviatchenk­os hjemkomst vaeret en gave. Han blev hentet ind som afløser for Filip Novak, og den tidligere ulve-kaptajn har lukket leddet for en defensiv svaghed i hullet bag Marc Dal Hende i venstre side.

Viljebasse­n Dal Hende

Erik Sviatchenk­o kommer samtidig med en styrke på dødbolde, som ikke lader Filip Novak noget tilbage, og det vil ligne Sviatchenk­o at rive sig fri og åbne scoringen, når Superligae­ns mest praecise dødbolds-specialist, Jakob Poulsen, traeder op.

Endelig må det ikke glemmes, at FC Midtjyllan­d i Marc Dal Hende råder over en viljebasse af dimensione­r, der naermest scorer efter behag i disse dage.

FCM har alle vaerktøjer­ne til at lukke Brøndby op, og alt peger mod, at hjemmehold­et tager den fjerde sejr af lige så mange mulige efter vinterpaus­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark