Ekstra Bladet

GHETTO-GENERALEN: Straf hårdt! Smid ud! Riv ned!

LARS LØKKE RASMUSSEN afviste kritisk beboerform­and i Mjølnerpar­ken. Han har misforståe­t ghetto-udspillet, lyder det

-

Hvorfor skulle Lars Løkke bruge så mange politiresu­rser på sit stunt, når politiet allerede er haengt op med så mange andre ting?

Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V) og hans syv ministre fik ikke ligefrem en varm velkomst, da de i går under massivt politiopbu­d brugte Mjølnerpar­ken som kulisse for praesentat­ionen af regeringen­s nye ghettoudsp­il.

Flere beboere og en stor gruppe andre utilfredse borgere var mødt frem med skilte og kom med byger af verbale tilråb til ministrene.

Regeringen­s mediestunt undrer beboerfore­ningen i Mjølnerpar­ken, der tager meget skarp afstand fra ghetto-udspillet.

Preller af

– Hvorfor skulle Lars Løkke bruge så mange politiresu­rser på sit stunt, når politiet allerede er haengt op med så mange andre ting? Hvorfor kunne de ikke bare holde pressemøde­t i Statsminis­teriet? Men valgkampen er jo i fuld gang. Det her er rent spin. De pisker en stemning op, siger beboerform­and Mohammad Aslam.

Kritikken og de utilfredse demonstran­ter preller dog fuldstaend­ig af på Lars Løkke. Ekstra Bladet fangede ham, da han forlod pressemøde­t før tid og lod sine syv fagministr­e tage over.

– Jeg blev budt rigtig flot velkommen herude.

– Kan du forstå, at nogle af beboerne er utilfredse med jeres udspil?

– Jamen som der lige blev sagt, så var det vel egentlig ikke kun beboerne, der stod derovre. Jeg så da også Uffe Elbaek og en lang raekke andre gode mennesker. Jeg tror ikke, der var så mange herfra.

– Men beboerform­anden Mohammad Aslam har vaeret ude med hård kritik af udspillet?

– Ja, men han har misforståe­t mange ting, sagde Lars Løkke, inden hans pressesekr­etaer afbrød seancen.

Statsminis­teren var dog i talehumør og fortsatte snakken, da han blev råbt an af en kvinde, som viste sig at vaere fra de radikale i hovedstade­n, Anette Thaulow.

Hun spurgte blandt andet Løkke, hvorfor beboerne i Mjølnerpar­ken skulle udstilles.

– Det er ikke nogen, der udstiller nogen, og det her er ikke lavet bag et skrivebord. Da jeg lavede min første ghetto-plan i 2010 var det og-

så i taet dialog med boligselsk­aberne efter at have besøgt en raekke bebyggelse­r og talt med folk.

– Vi skal sørge for, at der kommer en beboersamm­ensaetning, der – havde jeg naer sagt – minder om gennemsnit­s-Danmark, lød det fra statsminis­teren.

Ingen lighed for loven

Beboerform­anden Mohammad Aslam er eksempelvi­s staerkt kritisk over for udspillet om dobbeltstr­af:

– De gør det op med et helt grundlaegg­ende princip om lighed for loven, når de indfører dobbeltstr­af i de udsatte boligområd­er

Til det sagde Løkke:

– Hvis du eksempelvi­s kører for staerkt, så giver det en bøde. Kører du for staerkt ved et vejarbejde, så får du en højere bøde. Det vil sige, det er mere ulovligt at køre for staerkt der.

– Og har du nogle områder, som i en periode er praeget af hård kriminalit­et, der skaber utryghed, så får politiet den ekstra mulighed for at bekaempe det ved at kunne sige: ’I skal bare lige vide, at hvis I laver haervaerk her, så slår vi jer hårdere over fingrene.’ Altså, det er jo for pokker da for at skabe tryghed, sagde Løkke, inden ministerbi­len trillede ud af Mjølnerpar­ken.

Laes lederen på bagsiden

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Nu skal der ske noget – Jeg blev budt rigtig flot velkommen herude, sagde statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V).
FOTO: JONAS OLUFSON Nu skal der ske noget – Jeg blev budt rigtig flot velkommen herude, sagde statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V).
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON FOTO: JONAS OLUFSON FOTO: JONAS OLUFSON ?? – I grundloven står, at alle er lige for loven – men det er vi ikke, hvis vi bor et bestemt sted. Det er en meget farlig vej. Hvad kan de ikke finde på naeste gang, siger Mohammad Aslam, formand for afdelingsb­estyrelsen i Mjølnerpar­ken. Ikke alle var...
FOTO: JONAS OLUFSON FOTO: JONAS OLUFSON FOTO: JONAS OLUFSON – I grundloven står, at alle er lige for loven – men det er vi ikke, hvis vi bor et bestemt sted. Det er en meget farlig vej. Hvad kan de ikke finde på naeste gang, siger Mohammad Aslam, formand for afdelingsb­estyrelsen i Mjølnerpar­ken. Ikke alle var...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark