Ekstra Bladet

SILD IK’ SÅ RINGE ENDDA:

Sådan gik det Gunnars Det var ikke frøken hvem som helst, der lagde barm og mave til reklamefil­men – senere gik hun nemlig hen og blev Hollywood-frue ...

- PERNILLE CHRISTENSE­N

Gunnar og Minna fik sat fisk på menuen i de danske hjem, da Niels Olsen og Kirsten Lehfeldt fra slutningen af 1990'erne spillede det gammeldaws og kønsrollem­ønster-tro aegtepar i en lang raekke reklamespo­ts, der skulle få os til at spise fisk to gange om ugen.

Gunnar forventede sovs og kartofler på bordet klokken 18 – sharp! Minna trak den til det yderste og gik til Gunnars store fortvivlel­se først i køkkenet 17.45. Alligevel nåede hun på slaget seks at diske op med en laekker fiskeret, som Gunnar blev lige overrasket over og begejstret for hver gang.

Han kvitterede med det legendaris­ke 'det’ ik' så ringe endda', som er blevet en af de saetninger, der har bidt sig fast i det danske sprog.

Gunnar var ikke bare vild med Minnas fisk. Han var pjattet med at få en god sild i nettet – naermere bestemt internette­t. Det lykkedes blandt andet, da tv-parret gik fra at reklamere for fisk på tallerkene­n til at lave tvspots for branchefor­eningen, der rekruttere­r unge fiskere.

Har aldrig mødt dem

Det var ikke en frøken hvem som helst, der havde rollen som Gunnars smukke sild på den gigantiske computer. Skaermen blev fyldt ud af tvkendisse­n Lisa Aybike Kir, som lagde barm og bar mave til reklamefil­men.

– Det er lidt sjovt, at jeg har vaeret med i den reklame, for jeg har faktisk aldrig mødt hverken Niels Olsen eller Kirsten Lehfeldt, fortaeller Lisa Aybike Kir, der har vaeret model, siden hun var 14 år.

I 2010 blev hendes liv på første klasse kendt i hele Danmark, da hun medvirkede i TV3-programmet 'Danske Hollywoodf­ruer'.

– Billedet er sådan set bare købt af det bureau, der lavede filmen. Det stammer fra et

Den er universel. Maend glor på piger

fotoshoot, jeg lavede med en gut, som de hev fat i og spurgte, om han havde et billede, der kunne bruges, siger den danske model, der i dag bor i Santa Monica i Californie­n.

Virker også i USA

Selvom Lisa Aybike Kir altså kun blev klippet ind i den populaere reklame, har den haft betydning for hendes i forvejen succesrige modelkarri­ere.

– Det er jo dansk guld, det

 ?? FOTO: GUDMUND THAI/TV3 ?? Lisa Aybike Kir sammen med tre af TV3’s andre Hollywood-fruer.
FOTO: GUDMUND THAI/TV3 Lisa Aybike Kir sammen med tre af TV3’s andre Hollywood-fruer.
 ?? PR-FOTO ?? Man skal vaere ret kvik, hvis man skal spotte, at det er Hollywoodf­ruen Lisa Aybike Kir, der er Gunnars sild.
PR-FOTO Man skal vaere ret kvik, hvis man skal spotte, at det er Hollywoodf­ruen Lisa Aybike Kir, der er Gunnars sild.
 ?? FOTO: ANNETTE JØNSSON ?? – Det er der ingen ben i, lød det igen og igen fra Minna, når hun serverede fisk på 15 minutter til Gunnar.
FOTO: ANNETTE JØNSSON – Det er der ingen ben i, lød det igen og igen fra Minna, når hun serverede fisk på 15 minutter til Gunnar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark