Ekstra Bladet

Lill-Babs død af kraeft 12

’Nu hviler hendes sjael hos mamma Brita’, skriver døtrene

- ALLAN LYKKE all@eb.dk

Den svenske sangerinde Lill-Babs er død. Det bekraefter hendes to døtre, Malin Berghagen og Kristin Kaspersen, på Instagram.

Lill Babs blev 5. marts indlagt på sygehuset med akut hjertesvig­t, og laegerne fandt efterfølge­nde ud af, at hun var ramt af en ondartet cancer.

’Hendes hjerte har slået mange skønne slag for publikum, familie, kolleger og venner, men nu er det slut. Mamma blev indlagt for akut hjertesvig­t, og der blev opdaget en ondartet cancer. En kombinatio­n, der viste sig for hård for vores ellers så staerke mamma.’

’Familien har besøgt mor hver dag, siden hun kom på sygehuset, og hun sov ind stille og fredfyldt i formiddags. Nu hviler hendes sjael hos mamma Brita’, skriver døtrene.

Debuterede som 15-årig

Lill-Babs hed rigtigt Barbro Svensson og blev en af Sveriges mest kendte sangerinde­r. Hun debuterede allerede som 15-årig og forblev i mediernes søgelys de naeste 65 år – lige indtil sin død i går som 80-årig.

Hun hittede allerede tidligt med nummeret ’Leva Livet’. I 1963 var hun med i det svenske tv-show ’Drop In’, hvor The Beatles også var på programmet. Efter optagelser­ne måtte hun skrive autografer til John, Paul, George og Ringo.

Tre årtier med shows

Et stort hit på Svensktopp­en i 1971 var hendes udgave af ’Välkommen til Världen’, skrevet og produceret af Benny Andersson og Björn Ulväus fra Abba.

Siden fulgte tre årtier med gange blev musicalen ’Annie Get Your Gun’ med Lill-Babs i hovedrolle­n opført i 1974 i Göteborgs ishockey-arena. 100.000 billetter blev der solgt.

cabaret-shows på steder som Berns Salonger og Hamburger Börs i Stockholm.

Fik tre børn

Men ved siden af fortsatte hun også med at turnere – senest i 2014 som 76-årig.

Lill-Babs var gift to gange og fik tre børn.

Den aeldste, Monica Svensson, fik hun som 16-årig med en fyr, der ikke er kendt i offentligh­eden. De to andre børn, Malin og Kristin, stammer hhv. fra aegteskabe­r med Lasse Berghagen og Kjell Kaspersen.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Det blev til 65 år på scenen for Lill-Babs.
FOTO: ALL OVER PRESS Det blev til 65 år på scenen for Lill-Babs.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark